Aanleg collectief zonnestroomdak Mendelcollege Haarlem vordert

Foto: Kennemer Kracht

Inmiddels zijn twee daken van het Mendelcollege van zonnepanelen voorzien en de komende weken wordt het werk voortgezet. Op de daken van het schoolcomplex worden in totaal maar liefst 776 zonnepanelen geplaatst.

Buurtbewoners nemen deel met zonnestroomdelen. Het duurzame project is een gezamenlijk initiatief van De Zonneplaneet, bewoners uit de aangrenzende woonwijk De Krim en Stichting Kennemer Energie. Energiecoöperatie Kennemer Kracht gaat de installatie exploiteren.

Het Mendelcollege heeft haar daken ter beschikking voor de opwek van duurzame energie, zodat omwonenden die geen zonnepanelen op hun dak kunnen leggen nu toch een steentje kunnen bijdragen aan de energietransitie en de opwekking van duurzame energie.

Erna Hollander, voorzitter van Kennemer Kracht: “Zeker nu de zon de komende maanden nog meer kracht en lichtinstraling geeft, kunnen we binnenkort een goede start maken met de opwek van lokale groene stroom in de buurt. Er zijn steeds meer gebouweigenaren, waaronder ook Verenigingen van Eigenaren, die zich bij ons melden en interesse hebben hun dak beschikbaar te stellen voor een zonnestroominstallatie. Bewoners in de buurt nemen voor een langere periode deel, dus een mooie win-win situatie: de opgewekte stroom wordt met hun energierekening verrekend en gebouweigenaren krijgen een vergoeding. Met elkaar  leveren we op deze manier een belangrijke bijdrage aan de opwek van duurzame energie in de eigen omgeving en dragen we actief bij aan de energietransitie.”

Meer informatie: https://kennemerkracht.nl/mendelcollegehaarlem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen