Noodverordening strand Bloemendaal aan Zee: geen speakers, geen drank

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op het strand van Bloemendaal aan Zee en directe omgeving geldt net als vorig jaar zomer sinds gisteravond een verbod op speakers, drankgebruik en bezit van alcoholhoudende dranken. Dit naar aanleiding van de grote pop up-feesten die deze week ontstonden aan de branding. De noodverordening is vandaag gepubliceerd.

(bron: NH Nieuws)

Vorig jaar greep de politie in op het strand toen grote groepen jongeren zich niet aan de coronaregels hielden en aan het feesten waren op het strand. Het strand werd toen schoongeveegd. Ook toen reageerden politie en gemeente met een noodverordening.

Onaanvaardbaar
Deze week ontstonden op de zonnige avonden opnieuw spontane feesten aan de kust. Volgens de politie worden de coronamaatregelen daarbij niet nageleefd en wordt de kans op verspreiding van corona vergroot. Bij die feesten spelen geluidsapparatuur, muziekinstrumenten en drank een grote rol.

Er staat niet in de noodverordening tot wanneer de maatregel geldt. In Zandvoort geldt er geen noodverordening, meldt een woordvoerder aan mediapartner NH Nieuws en Haarlem105. Daar is volgens hem nu geen aanleiding voor. “Maar, een verbod op geluidsdragers ligt ook in Zandvoort klaar en kan indien nodig direct van kracht worden.” Vorig jaar augustus gold in die badplaats ook zo’n noodverordening.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen