Collectief zonnestroomdak op het Mendelcollege operationeel

Foto: Kennemer Kracht

Het collectieve zonnestroomdak is afgelopen dagen aangesloten op het elektriciteitsnet en daarmee officieel operationeel. Groene lokale stroom wordt nu opgewekt.

Op de daken van het schoolcomplex zijn de afgelopen maanden in totaal 776 zonnepanelen geplaatst. Het duurzame project is een gezamenlijk initiatief van De Zonneplaneet, bewoners uit de aangrenzende woonwijk De Krim en Stichting Kennemer Energie. Energiecoöperatie Kennemer Kracht gaat de installatie exploiteren.

Het Mendelcollege heeft haar daken ter beschikking gesteld voor de opwek van duurzame energie, zodat omwonenden die geen zonnepanelen (of niet voldoende) op hun dak kunnen leggen nu toch groene stroom kunnen opwekken. Door deelname draagt ieder ook bij aan de energietransitie en de opwekking van duurzame energie.

Zowel de school als de coöperatie zijn blij dat er nu groene lokale stroom wordt opgewekt en buurtbewoners hierin meedelen.

Er wordt gewerkt aan de planning van een officiële opening op korte termijn. Meer informatie: https://kennemerkracht.nl/mendelcollegehaarlem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen