Leerlingen Stedelijk Gymnasium Haarlem winnen Smokefree Challenge

Foto: Rookvrije generatie

Klas 1E van het Stedelijk Gymnasium heeft de Smokefree Challenge gewonnen. Deze challenge werd in het najaar uitgeschreven door het Trimbos Instituut. De Smokefree Challenge daagt leerlingen uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs uit om voor een gezonde leefstijl te kiezen. Door een half jaar niet te (beginnen met) roken maken de leerlingen kans op leuke prijzen.

Op woensdag 30 juni zal wethouder Meijs de Smokefree Challenge Award uitreiken

Winnaar
De winnende klas heeft de challenge volgehouden én de leukste creatieve opdracht gemaakt. Klas 1E  van het Stedelijk Gymnasium maakte een afwisselende video, waarin de leerlingen onder meer een rap lieten horen en in Minecraft-stijl (video game) een sigaret lieten exploderen. Zij mogen met de hele klas een dagje uit. De mentor van klas 1E zal bij de prijsuitreiking onthullen waar ze naartoe gaan!

Waarom Smokefree challenge?
Stoppen met roken is voor veel rokers erg moeilijk. Daarom willen we dat zo min mogelijk mensen beginnen met roken. De meeste rokers beginnen als ze tussen de 12 en 16 jaar oud zijn. Hoe jonger ze starten, hoe vaker ze blijven roken. Eerder onderzoek naar de klassikale niet-roken-wedstrijd (Actie Tegengif) liet zien dat het beginnen met roken werd uitgesteld door leerlingen die mee hadden gedaan aan de wedstrijd.

GGD Kennemerland en stoppen met roken
Voor meer informatie over hoe de GGD kan ondersteunen bij een stoppen-met-roken aanpak of over de Gezonde School kunt u contact opnemen met Marjon Straver [email protected] en Lida Samson [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen