Huilende olifant op bezoek bij Sint Jacob in Schalkwijk

Weeping Elephant aan de Louis Pasteurstraat, Haarlem
Weeping Elephant aan de Louis Pasteurstraat, Haarlem
Foto: Jur Engelchor

HAARLEM – Vandaag is een bijzondere gast in Haarlem aangekomen: ‘The Wheeping Elephant’, een indrukwekkend kunstwerk van 5 meter hoog en 3 ton zwaar, gemaakt van hout en staal. De olifant is twee maanden lang te bewonderen op het terrein van Sint Jacob waar nieuwbouwproject Hof van Jacob gerealiseerd zal worden.

‘The Weeping Elephant’ is een sculptuur van een Afrikaanse olifant, gemaakt door beeldend kunstenares Jantien Mook van patronen in staal en uitgeholde beukenstammen. De olifant reist over de wereld en duikt op in verschillende steden om een ode aan de wildernis te brengen. Eerder was zij te zien in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Gent, Hamburg, Bremen en Leiden.

“Ik hoop op deze manier mensen te verrassen en stil te laten staan bij de invloed en de schoonheid van onze natuur”, aldus de kunstenares. “Iedereen is vrij om het podium waar de olifant op staat te gebruiken om bijvoorbeeld muziek te maken, te dansen of gewoon lekker te relaxen.”

Hof van Jacob
Deze zomer is de olifant te gast op het terrein waar ouderenzorgorganisatie Sint Jacob nieuwbouwproject Hof van Jacob ontwikkelt. Binnen Hof van Jacob komen diverse woningen voor ouderen met een uiteenlopende zorgvraag. Het wordt een terrein met veel groen en een open verbinding met de wijk. Er komt horeca, een kinderopvang en de ZOED (huisarts en fysio-praktijk met apotheek) waar zowel de bewoners van Hof van Jacob als de buurtbewoners gebruik van kunnen maken. Totdat de bouw start kan men op het terrein heerlijk picknicken, relaxen of spelen.

Winactie met dierentuinkaarten
Wie een foto met de Weeping Elephant maakt en deze deelt op Facebook of Instagram met #HofvanJacob maakt kans op vier toegangskaarten voor een dierentuin in Nederland naar keuze. De winnaar wordt in september door Sint Jacob bekend gemaakt.

‘The Weeping Elephant’ is van 9 juli tot begin september te zien op het terrein dat grenst aan de Boerhaavelaan en de Amerikaweg, ingang aan de Louis Pasteurstraat in Haarlem..

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen