KinderUniversiteit, Rotary Club en Haarlem Effect voor jongerenprogramma TIME FOR CHANGE

Foto: KinderUniversiteit Haarlem

Afgelopen donderdag tekenden Eric Koch (KinderUniversiteit Haarlem), Sofie Vriends (directeur Haarlem Effect) en Judith Swinkels (inkomend voorzitter Rotary Club Haarlem) de samenwerkingsintentie voor het nieuwe jongerenprogramma Time For Change.

Time for Change is een programma voor Haarlemse jongeren (van 14-18 jaar) die opgroeien in gezinnen en een omgeving waarin het een extra uitdaging is om het beste uit jezelf te halen. Bij deze jongeren zien we een beperkt eigen perspectief, zich vaak uitend in verzuim, uitstellen en niet overzien van keuzes en korte termijn gedrag. Het zijn jongeren die zich onmachtig voelen, aangeven dat ze maar beperkt invloed op hun eigen leven hebben.

Time for Change is het derde programma van Stichting KinderUniversiteit Haarlem (KUH), naast de KinderUniversiteit en de Haarlemse Zomerschool.

Time for Change is een twee jaar durend programma waarin jongeren samen een traject volgen. Doel van het programma is om jongeren toe te rusten met de maatschappelijke en sociale skills die ze nodig hebben, terwijl ze kennis maken en experimenteren met mogelijkheden voor hun (beroeps) toekomst. Het methodische programma wordt vormgegeven vanuit ontwikkelperspectief en bestaat uit een modulair programma met culturele en kunstzinnige activiteiten, workshops en bedrijfsintroducties. Cruciaal in het programma is het opbouwen van zelfvertrouwen, inzicht krijgen in sociale interacties en hoe zij zelf meer regie kunnen krijgen over hun (sociale) leven (vergroten van de circle of influence). ‘Ontdek wie je bent en ontdek wie je kan worden’.

Rotary Club Haarlem
Rotary Club Haarlem wil zich, ter ere van haar 95 jaar bestaan (opgericht 26 maart 1926), langdurig verbinden aan Time for Change. De lijfspreuk van Rotary is ‘Service above Self’. Iets van jezelf geven en dienstbaar zijn gebeurt door het mede opzetten van lokale fondsenwervende projecten én door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. Het initiatief Time for Change past naadloos bij deze lijfspreuk.

‘Just Move!’
Rotary Club Haarlem zal voor dit doel een bruisende benefietavond organiseren onder de naam ‘Just Move!’ met dialoog en muziek op maandag 20 september in de Philharmonie. Een avond voor alle leeftijden, waarin verbinding centraal staat. Haarlemse jongeren laten hun cultureel talent zien en gaan in gesprek met Haarlemse cultuurmakers en cultuurbeleidsmakers.

Het initiatief Time for Change is ontstaan uit een samenwerking tussen de Stichting KinderUniversiteit Haarlem, Haarlem Effect en Rotary Club Haarlem. Hogeschool Inholland, met het lectoraat Jeugd en Samenleving, is betrokken bij de inhoud en monitoring van het programma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen