Goldberg Variaties benefietconcert actie 555 Gebouw Zang en Vriendschap Haarlem

Foto: Charles Duijff

Op zondagmiddag 12 maart treedt de Haarlemse pianiste Arda Friederich op in de zaal van Gebouw Zang en Vriendschap in de Jansstraat in Haarlem. Zij zal de Goldberg Variaties van Johann Sebastian Bach spelen.

De gehele opbrengst van de (vrijwillige) toegangsgelden zal worden gestort op giro 555.

De Goldberg Variaties (BWV 988) vormen één van de bekendste werken van Johann Sebastian Bach. Dit pianowerk, oorspronkelijk geschreven voor clavecimbel, bestaat uit een Aria aan het begin, een Aria aan het einde met daartussen dertig variaties. Het heeft grote bekendheid gekregen door de uitvoering door Glenn Gould, die het voor het eerst in 1956 uitbracht. De Goldberg Variaties hebben veel mensen geïnspireerd. Zo heeft de schrijfster Anna Enquist er de roman Contrapunt op gebaseerd.

De pianiste Arda Friederich geeft regelmatig concerten en geeft al veertig jaar pianoles in Haarlem. Ook zij heeft een bijzondere band met de Goldberg Variaties die haar op belangrijke momenten in haar leven steun en inspiratie hebben gegeven.

Het concert, het tweede in de serie van Het ZondagmiddagPalet, begint om 16:00 uur en eindigt rond 17:30 uur in Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74, 2011 RW Haarlem. De opbrengst van dit concert, bestaande uit bijdragen op vrijwillige basis, komt geheel ten goede van de aardbevingsslachtoffers in Turkije en Syrië via Giro 555. Vrije toegang; geen reservering.

Meer Informatie: mail naar [email protected].

Het Zondagmiddagpalet is een initiatief van de Vereniging Het Gebouw Zang en Vriendschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen