Start tweede fase werkzaamheden Schoterbos

Foto: Charles Duijff

Stadspark het Schoterbos wordt opgeknapt zodat het een groene en gezonde plek wordt om te bewegen en te ontspannen. In juni 2019 is de eerste fase van het park opgeleverd, in de week van 23 augustus starten de werkzaamheden voor de tweede en laatste fase.

Bron gemeente:

Tijdens de tweede fase worden onder andere de fiets- en voetpaden, het groen en spelen aangepakt. Zo wordt het fietspad langs het Noorderhoutpad vervangen. In maart dit jaar zijn er al voorbereidende werkzaamheden geweest, zoals het kappen van bomen en verwijderen van heesters. De werkzaamheden zijn naar verwachting in het voorjaar van 2022 klaar.

Meer bomen
Alle gekapt bomen worden vervangen door nieuwe bomen en er komen zelfs extra bomen bij in het park. Bij het kappen van bomen is gekeken is of de bomen niet verplaatst kunnen worden. Daarbij is gekeken naar gezondheid en vitaliteit van de boom. Instabiele bomen, of bomen waar een grote tak uit kan breken, zijn een risico voor de omgeving. Waterproblemen oplossen

Na de werkzaamheden is het park voorbereid op hevige regenval. Regenwater kan beter weg als er meer open water is. Daarom is er in het park nu meer ruimte voor water.

Het park is ook ecologischer na het onderhoud. Hekken worden vervangen door heggen en houtrillen en er komt een vijver met gedeeltelijk natuurvriendelijke oevers.

Verkeersborden van olifantengras

In het park komen verkeersborden van olifantengras. Het is de eerste keer dat zulke borden in Nederland worden geplaatst. Het olifantsgras wordt gekweekt rond Schiphol. Door het aanplanten van olifantsgras heeft Schiphol geen last meer van ganzen en hoeven deze niet geschoten te worden. Daarnaast wordt lokaal de CO2 uit de lucht gehaald, wat zorgt voor een lokale verlaging van de CO2.

Straatnaamborden in het park worden gemaakt van koelboxen voor coronamedicatie. Deze koelboxen mogen maar één keer gebruikt worden en moeten daarna vernietigd worden. Door het plastic te hergebruiken, krijgen de koelboxen een nieuw leven en hoeven ze niet verbrand te worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen