De Recyclewagen komt eraan!

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – Vanaf oktober start de Recyclewagen op vier locaties in Haarlem. Bij de Recyclewagen lever je kleine hoeveelheden spullen in die niet in de gewone afvalcontainers horen. Bijvoorbeeld kleine elektrische apparaten, oud ijzer en andere metalen, spullen van hard plastic, accu’s en verfblikken.

Wat gebeurt er met de ingeleverde grondstoffen?
De ingeleverde grondstoffen worden eerst naar het Haarlemse Milieuplein gebracht. Vanaf daar gaan ze naar verschillende verwerkers, die er weer nieuwe materialen van maken. Zo kan er bijvoorbeeld van piepschuim isolatiemateriaal gemaakt worden, van frituurvet biobrandstof en worden metalen volledig en oneindig hergebruikt. Bovendien kan Klein Chemisch Afval, zoals accu’s, gevaarlijk zijn als het bij het restafval belandt en bijvoorbeeld branden veroorzaken bij de verwerking. Genoeg redenen dus, om deze spullen voortaan naar de Recyclewagen te brengen.

De Recyclewagen is een nieuw initiatief van Spaarnelanden en gemeente Haarlem. Meer informatie over de locaties en wat u mag inleveren vindt u op de website van Spaarnelanden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen