Spaarnelanden start opruimen bladafval

Foto: Pixabay

HAARLEM – Gevallen bladeren kunnen overlast geven of voor onveilige (verkeers)situaties zorgen. Daarom is Spaarnelanden gestart met het opruimen van bladafval met behulp van veegwagens en bladblazers. Vanwege de veiligheid worden belangrijke wegen en fietspaden als eerste bladvrij gemaakt.

Zelf blad verzamelen
Omdat de bladeren vaak in korte tijd vallen, lukt het niet om overal tegelijk het blad op te ruimen. U kunt een handje helpen door bijvoorbeeld de stoep voor uw huis bladvrij te maken. Het blad kunt u kwijt in de gft-bak of bij het Milieuplein.

Maak een melding
U kunt ook een melding maken als ergens veel bladafval ligt. Meldingen van onveilige situaties krijgen voorrang. Bijvoorbeeld wanneer het wegdek te glad wordt of wanneer goten overstromen doordat ze verstopt zijn met bladeren.

Egels in de tuin
Niet alle bladeren worden weggehaald. Het is beter om bladeren in de groenstroken en in uw eigen tuin te laten liggen. Het blad is een winterdek voor de planten en zorgt voor een natuurlijke bescherming. Ook is het een schuil- en nestelplek voor insecten, egels en vogels. Daarom haalt Spaarnelanden bladeren vooral weg op doorgaande wegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen