Nieuwe bomen op het Houtplein

Foto: Charles Duijff

De gemeente haarlem bericht op de website van de gemeente omtrent het planten van nieuwe bomen op het Houtplein en Wagenweg. Het gaat daarbij op het Houtplein om iepen, die bij aanplant al 8 meter hoog zijn.

Bron gemeente:

Het zijn de grootste bomen die ooit in Haarlem zijn geplant. U kunt afbeeldingen daarvan zien op de openingsfoto en meer lezen over de renovatie op Nieuwe bomen op het Houtplein

De nieuwe bomen staan op de bushalte van het Houtplein. Een paar weken geleden hebben we ook al iepen geplant, in het midden van het plein. Op de Wagenweg zijn magnolia’s geplant. Deze bomen krijgen mooie tulpachtige bloemen die al vroeg in het seizoen in bloei staan.

Procesmanager Bart van der Vlies: “We hebben op het Houtplein bewust gekozen voor hoge bomen. Op het Houtplein rijden veel bussen, en die moeten er onderdoor kunnen. Om de wortels van de bomen te beschermen, hebben we speciale boombunkers aangebracht. Dat zijn holle ruimtes onder de straat, opgevuld met aarde. Bomen kunnen daar makkelijk wortelen, zonder last te hebben van de druk van het verkeer.”

De herinrichting van het Houtplein en omgeving ligt op schema, maar het is een flinke klus. (foto 2 weken geleden) Van der Vlies: “We werken niet alleen aan het Houtplein zelf, maar ook aan een flink aantal straten eromheen. In mei beginnen we bijvoorbeeld aan de Tempeliersstraat, daar zijn we nog de hele zomer bezig. In de zomer gaan we aan de slag met de entree voor de nieuwe fietsenkelder in de parkeergarage. We gaan er nog steeds vanuit dat de werkzaamheden eind van dit jaar klaar zijn.”

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen