Rechterlijke uitspraak referendumverzoek betaald parkeren

Foto: Charles Duijff

De gemeenteraad van de gemeente Haarlem mag voorlopig geen besluiten nemen ter uitvoering van de Nota Uitwerking Parkeerregulering.

Bron gemeente:

De raad moet eerst een beslissing nemen op het bezwaar tegen de afwijzing van een inleidend referendumverzoek. Zo oordeelt de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland.

De burgemeester heeft als voorzitter van de raad het college inmiddels verzocht om in beeld te brengen wat deze uitspraak precies betekent voor de gemeentelijke werkzaamheden de komende periode. Het college verwacht hier volgende week meer over te kunnen zeggen.

Achtergrond

De gemeenteraad heeft op 30 maart 2023 definitief besloten de komende jaren betaald parkeren in 11 wijken uit te breiden om het groeiende parkeerprobleem in de stad aan te pakken.

Op 22 maart 2023 ontving de gemeenteraad een verzoek om een referendum te houden over de uitbreiding van betaald parkeren. De referendumcommissie adviseerde positief, maar de raad wees het referendumverzoek gemotiveerd af.

Tegen deze afwijzing is bezwaar gemaakt. Op dit bezwaar heeft de gemeenteraad nog niet beslist. Een besluit wordt in september verwacht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen