Haarlemse Houtplein vrijwel klaar!

Foto: Charles Duijff

Na een periode van bijna 2 jaar is de herinrichting van het Houtplein in de binnenstad vrijwel klaar. De bushaltes zijn verplaatst, er ligt nieuw asfalt en er zijn bomen bijgekomen.

Afgelopen vrijdag 10 november is het Houtplein officieel geopend door wethouder Robbert Berkhout: “We hebben het Houtplein klaargemaakt voor de toekomst. Klimaatbestendig, en met alle ruimte voor OV, fiets en voetganger. Zo kan het weer vele tientallen jaren mee!”

Het enige dat nu nog moet gebeuren is het inrichten van een ondergrondse fietsenstalling. Die komt in een deel van de al aanwezige parkeergarage. De ingang voor fietsers komt aan het Houtplein, ter hoogte van de ING-bank. Als die klaar is, wordt eind 2024 de weginrichting op het Houtplein definitief gemaakt en afgerond.

Plein met een lange geschiedenis

Het Houtplein heeft door de jaren heen al heel wat veranderingen doorgemaakt. Zo reed tussen 1904 en 1957 één van de drukste interlokale tramlijnen van Europa nog over het plein. In de jaren vijftig was het Houtplein een plein waar Haarlemmers graag wandelden. Er was een bioscoop en een poffertjeskraam. Met de komst van de auto werd het plein steeds meer een verkeerspunt, met een rotonde ter hoogte van het kruispunt Dreef-Wagenweg-Houtplein.

Meer over de herinrichting van het Houtplein vindt u op onze webpagina Herinrichting Houtplein en omgeving

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen