Gemeente Haarlem rond feestdagen en jaarwisseling

Foto: Charles Duijff

HAARLEM – Rond de feestdagen en de jaarwisseling is heel veel net een beetje anders dan anders. Dan hebben we het over openingstijden van het stadhuis, het ophalen van het huisvuil, openstelling milieuplein etc. En dan is er ook nog zoiets al de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie en de kerstboominzameling. Je leest er hier alles over:

Publiekshal
Maandag 25 december (Eerste Kerstdag) en dinsdag 26 december (Tweede Kerstdag) 2023 is de gemeente gesloten. Ook maandag 1 januari 2024 (Nieuwjaarsdag) zijn we dicht.
Maandag 8 januari 2024 is de gemeente later bereikbaar vanwege een nieuwjaarsontbijt voor alle medewerkers. De publiekshal gaat dan om 10.30 uur open in plaats van om 9.00 uur. Ook is de gemeente pas vanaf 11.00 uur telefonisch bereikbaar.

Afvalinzameling
Op maandag 25 en dinsdag 26 december en maandag 1 januari  is er geen inzameling van gft- en duocontainers. De inzameling wordt ingehaald op zaterdag 23 december, zondag 24 december en zaterdag 30 december. Kijk op de afvalwijzer van Spaarnelanden(link is extern) of in de app wanneer  u de container aan de straat kunt zetten.

Grofvuil
Ophaalafspraken voor grof huishoudelijk afval en de Recycletas zijn niet mogelijk tussen maandag 25 december en maandag 1 januari.

Milieuplein
Het Milieuplein in Haarlem is gesloten op maandag 25 en dinsdag 26 december 2023 en op maandag 1 januari 2024. Op alle andere dagen gelden de reguliere openingstijden, die u kunt vinden op de website van Spaarnelanden(link is extern).

Recyclewagen
De Recyclewagen staat niet op locatie van maandag 25 december 2023 tot en met 14 januari 2024. Vanaf 15 januari gelden de reguliere locaties en tijden voor de Recyclewagen, die u kunt vinden op de website van Spaarnelanden.(link is extern)

Afgesloten containers
Om schade te voorkomen sluit Spaarnelanden van donderdag 28 december tot maandag 1 januari een aantal prullenbakken en containers af. Zo voorkomen we brand en schade aan de containers door vuurwerk.

Vuurwerk
Het afsteken van vuurwerk is net als vorig jaar verboden. Het geeft te veel overlast aan mensen, dieren en natuur. Het afsteken van vuurwerk Categorie F1 is mag wel. Hieronder vallen sterretjes, Bengaals vuur, fonteintjes en knalerwten. Het is het minst gevaarlijke vuurwerk, maar toch gebeuren er regelmatig ongelukken mee. Daarom moet je 12 jaar of ouder zijn om het te mogen kopen of afsteken.
Hebt u overlast door vuurwerk? Dan kunt u een melding doen via de website.

Nieuwjaarsreceptie
Het college van burgemeester en wethouders nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn bij de nieuwjaarsreceptie op maandag 8 januari 2024, van 17.00 tot 19.00 in de Gravenzaal van het stadhuis. Aanmelden kan via: [email protected].

Kerstbomeninzameling
Na de feestdagen kunt u uw kerstboom inleveren bij het Milieuplein. Samen met Spaarnelanden organiseren we ieder jaar een kerstbomenactie. Kinderen t/m 15 jaar kunnen op woensdag 3 en 10 januari kerstbomen inleveren en maken daarmee kans op leuke prijzen! Meer informatie over de actie leest u op de website van Spaarnelanden(link is extern).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen