Vervanging woonunits statushouders Laan van Decima van start

Foto: Gemeente Haarlem

HAARLEM – De woonunits aan de Laan van Decima 3 worden vervangen door nieuwe. Ook komen er in de tweede helft van dit jaar 60 extra units bij. De werkzaamheden op en rondom de Laan van Decima zijn deze week gestart en lopen van week 14 tot en met 29 en week 33 tot en met week 36. De werkzaamheden kunnen in deze 2 periodes voor (geluids)overlast zorgen.

In de woonunits aan de Laan van Decima verblijven op dit moment zo’n 120 statushouders. De extra 60 woonunits zijn bestemd voor 120 Oekraïense vluchtelingen.

Bouwverkeer
Eerst wordt er gewerkt aan de riolering, kabels en leidingen. De oude woonunits worden weggehaald en de nieuwe worden neergezet. Dit betekent dat er regelmatig vrachtwagens rondrijden met zware lading. De Laan van Decima blijft wel toegankelijk voor verkeer, maar tijdens de werkzaamheden zijn er wel minder parkeerplaatsen beschikbaar.

Eigen keuken, douche en toilet
De nieuwe woonunits, van 22 vierkante meter, hebben een eigen keuken, douche en toilet. De vorige hadden dit niet. De woonunits worden gestapeld zodat er meer units geplaatst kunnen worden op het terrein. De statushouders blijven op het terrein tijdens de verhuizing. De Oekraïense vluchtelingen verhuizen later dit jaar naar de woonunits.

Vergroening van de omgeving
We willen het gebied groener en aantrekkelijker maken voor de (tijdelijke) bewoners en bezoekers. Als de nieuwe units geplaatst zijn, maken we landschapsontwerp voor het binnenterrein en de ruimte tussen de units.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen