Backstage bij Philharmonie Haarlem voor congressen of evenementen

Foto: Janspengler

Het is een prachtige Haarlemse locatie voor een avondje uit: de Philharmonie biedt een indrukwekkende zaal met een klassiek karakter voor een romantisch avondje uit of een gezellig concert met vrienden. En dat beperkt zich zeker niet tot klassieke muziek of theater; eerder dit jaar stond de rocker Marilyn Manson nog in het monumentale pand. Naast een podium voor muziek- en theatervoorstellingen, is de Philharmonie echter ook al lang een populaire locatie voor congressen en andere zakelijke evenementen. Deze functie is onlangs uitgebreid: naast de congreszalen, wordt nu ook het achterhuis beschikbaar gesteld voor verhuur.

Vergroting capaciteit

Waar de backstage eerst nog een geheimzinnige plek voor artiesten was, zal nu ook het openbare publiek gebruik kunnen maken van dit deel van het theater. En ook al zullen er geen artiesten rondlopen, de ruimtes blijven hier en daar herinneren aan hun primaire functie, zoals de typische make-upspiegels in de kleedkamers. Dankzij een zaal voor 80 man en drie nieuwe boardrooms voor 20 mensen slaagt de Philharmonie erin om haar capaciteit te vergroten met ruim 140 personen. Bovendien hebben de kleedkamers verschillende afmetingen en kunnen dus goed dienen als vergaderruimtes of kamers voor een-op-eengesprekken.

Creativiteit van de culturele sector

Met de nieuwe zaalverhuur illustreert de Philharmonie een bekend fenomeen: de multifunctionele inzet van culturele en monumentale gebouwen en het opnieuw betekenis geven aan ruimtes die voorheen slechts één doel dienden. De culturele sector heeft in de afgelopen jaren bijzonder creatief moeten zijn om het hoofd boven water te houden. Het feit dat culturele instellingen in Haarlem afgelopen maart de krachten bundelden om bij de gemeente te pleiten voor hogere investeringen in de culturele sector wijst hier ook op. Ondertussen heeft de Philharmonie dus niet stilgezeten, want: the show must go on.

Nieuwe kijk op de ruimtes

De ruimtes in het achterhuis komen met deze tweede functie in een geheel nieuw daglicht te staan. Grote bedrijven, maar ook kleinere ondernemers, kunnen hier hun bijeenkomsten een extra frisse dimensie geven. De omgeving stimuleert de bezoekers tenslotte om anders naar ruimte en functie te kijken, wat in de commerciële wereld erg waardevol is voor het bedenken van innovatieve en creatieve oplossingen. De inrichting van de ruimtes is bovendien piekfijn verzorgd door de ontwerpers van Dutch Design, waardoor u toch van modern comfort geniet.

Aangezien dit een erg gewilde locatie is, is het aan te raden om voor grote events ruim van tevoren te boeken. Dan kunt u bij het drukken van de jaarplanners voor 2019 alvast één mooie datum op de bedrijfsplanning noteren. Bekijk voor meer informatie de website met de zalen van de Philharmonie; hier kunt u tevens een overzicht downloaden van de zalencapaciteit.

Reacties