Autodief Zuider Buiten Spaarne brengt agenten in gevaar

Uiteindelijk toch in de boeien.
Foto: politie Haarlem

Een 46-jarige man uit Lunteren heeft diverse politieagenten in gevaar gebracht nadat hij vanaf het Zuider Buiten Spaarne een auto had gestolen.

Zaterdagavond rond 23:00 uur belde de eigenaar van de auto de politie en meldde de diefstal. Agenten in burger per fiets ontdekten de auto even later een stukje verderop. Een agent gooide zijn fiets op de weg voor de auto. De bestuurder van de gestolen auto gaf vol gas achteruit om weg te komen. Achter hem stond inmiddels een ander politievoertuig waardoor de gestolen auto was ingesloten.

De bestuurder van gestolen auto gaf daarop vol gas vooruit en reed over de fiets van de agent heen. De agent zelf kon nog net opzij springen.

Snel uit politieauto gesprongen

De auto reed door in de richting van de Turfmarkt. Vanuit de Van Marumstraat kwam nog een politieauto die de weg voor het gestolen voertuig blokkeerde. Het voertuig reed zo hard in op het politievoertuig waardoor de agent snel uit de politieauto is gesprongen. De bestuurder van het voertuig is vervolgens klem gereden.

De agenten zijn naar het gestolen voertuig toe gelopen. De bestuurder bleef gas geven. De agenten hebben vervolgen hun dienstwapen gepakt om de bestuurder tot stoppen te dwingen. De bestuurder bleef gas geven waarna er door een van de agenten een waarschuwingsschot is gelost. Hierna kon de bestuurder gelukkig worden aangehouden.

De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex en de recherche doet onderzoek.

Reacties