112

Bestuurder van Porsche heeft tot tweemaal toe lak aan politiecontrole

Motoragent van de politie Haarlem.
Foto: Facebook Politie Haarlem

Een bestuurder van een Porsche Panamera heeft zich in korte tijd twee maal misdragen bij een politiecontrole in Haarlem-Noord op vrijdag.

Dat meldt de politie Haarlem op Facebook.

De bestuurder van de Porsche Panamera scheurde hard accelererend langs de controleplaats met een hoge onnodige geluidsproductie. Bij staandehouding bleek de bestuurder geen gordel te dragen en had de passagier achterin een klein kindje los op schoot. Er werden 3 processen-verbaal opgemaakt.

Het kon de bestuurder weinig schelen. De man reed daarna zo hard van de controleplaats over het fietspad weg, met wederom een zeer hoge onnodige geluidsproductie. Bij een nieuwe staandehouding bleek hij weer geen gordel om te hebben. Gezien zijn rijgedrag wordt hij aangemeld bij het CBR voor een educatieve maatregel gedrag.

Voor diverse verkeersovertredingen werden boetes uitgeschreven. De belastingdienst heeft duizenden euro’s aan openstaande vorderingen geïnd en meerdere voertuigen in beslag genomen.

Vanwege aanhoudende klachten via onder andere Facebook was de politie extra alert op verkeersovertredingen en (bezorg)brom- en snorfietsen. Met de rollenbank werd gecontroleerd op constructiesnelheid.

Reacties