Het caravan seizoen is geopend: trends in 2018

Foto:

Tegenwoordig kan kamperen het hele jaar door en is zelfs het winterkamperen een geaccepteerd begrip. Toch begint het bij de meeste mensen pas te kriebelen wanneer het weer wat aangenamer wordt. Ook voor 2018 zijn er weer een hoop nieuwe mogelijkheden bijgekomen die het kamperen, uitdagender, gemakkelijker of milieuvriendelijker maken. Een overzicht van de nieuwste trends!

De pop-up camping

Campings worden steeds meer afgestemd op de wensen van de individuele kampeerders. En het concept van de pop-up camping past goed binnen deze trend. Een pop-up camping kan op een reeds bepaalde locatie staan, zoals bijvoorbeeld de Urban camping in Amsterdam of de buurtcamping in het Nelson Mandelapark. Maar de tent en bijbehorende faciliteiten kunnen ook op een door de kampeerder gekozen plaats verschijnen. Zo kan op de meest bijzondere plekken op aarde een camping voor een paar dagen of weken uit het niets opdoemen. Reisorganisator Blink organiseert deze op maat gemaakte reizen en creëert campings bij een gletsjer, in de jungle, woestijn of op een bergtop. De prijzen voor deze geheel verzorgde reis, inclusief, butler, chef-kok, lokale gids, chauffeur en masseur beginnen vanaf 10.000 dollar.

Milieuvriendelijk caravannen

Milieuvriendelijk op pad met de caravan kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. De caravan zelf kan gemaakt zijn van duurzame materialen en weinig energie verbruiken, maar ook een zuinige auto kan bijdragen aan een kampeervakantie die minder belastend is voor het milieu. Voor beide ontwikkelingen is in 2018 meer aandacht dan ooit. Zo zijn elektrische en hybride auto’s steeds beter in staat een caravan te trekken. De Kia Niro Hybride heeft bijvoorbeeld een trekvermogen van 1300 kg en zelfs de oude vertrouwde Toyota Prius is in staat een caravan van 725 kg te trekken. Een trekhaak is echter niet altijd standaard inbegrepen, dus kijk voor een passend model bijvoorbeeld op rameder.nl. Naast de auto kan ook de caravan zelf eco-vriendelijk zijn. De Timberline bijvoorbeeld, is een traanvormige caravan gemaakt uit gecertificeerd hout, geïsoleerd met wol, voorzien van een externe grijswatertank en zonnepanelen op het dak.

Hoog en droog

Boomhutten en ‘hangtenten’ zijn ook niet meer weg te denken als mogelijkheid in de verschillende kampeeropties. Zelfs het Staatsbosbeheer biedt mogelijkheden aan om je tent op een boomplateau op te zetten. Tussen de boomtoppen ervaar je de omgeving toch net even anders. Een spannende belevenis en vooral erg leuk om met kinderen te doen. Naast overnachten op een camping met hangtenten of boomhutten, is het ook mogelijk zelf een hangtent aan te schaffen. Zolang er drie bevestigingspunten in de buurt zijn om de tent stabiel en veilig ‘op te zetten’, kan je met een hangtent overal op grote hoogte van het landschap genieten.

Reacties