Keuzegids Mbo: Nova College opnieuw beste roc Randstad

Haarlem - Overhandiging bord Nova College Topopleiding keuzegids 2019
Foto: Nova College

Het Nova College is volgens de Keuzegids Mbo 2019 voor de derde keer op rij het beste roc van de Randstad en staat landelijk op de 15eplaats. Ook blijkt uit de Keuzegids Mbo dat Nova College 16 opleidingen heeft met het predicaat ‘topopleiding 2019’ in 7 verschillende vakgebieden.

Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College, is verheugd over de uitkomsten: “We zien in deze resultaten dat wij goed onze ambitie ‘de meest tevreden studenten in de Randstad’ realiseren. Naast het zeer lovende oordeel van de Onderwijsinspectie over het Nova College eerder dit jaar weerspiegelen deze scores in de Keuzegids Mbo 2019 de inzet en betrokkenheid van onze docenten en de medewerkers die het onderwijs ondersteunen. Het College van Bestuur is trots op deze waardering.”

Facilitair manager en Fastservice nu ook topopleiding

De opleiding Facilitair manager op de Zijlweg in Haarlem en de 3 nieuwe opleidingen Fastservice op de Paxlaan in Hoofddorp zijn nu ook een topopleiding. De andere opleidingen van het Nova College die het predicaat ‘topopleiding 2019’ hebben ontvangen zijn: Acteur en Danser, Handhaver toezicht en veiligheid, 3 opleidingen Laboratoriumtechniek, Leidinggevende entertainment en events (Cosmo Academy Haarlem), 4 opleidingen Sport en Bewegen CIOS Haarlem Hoofddorp en Verpleegkundige.

In de top 5

Van de topopleidingen staan deze opleidingen landelijk in de top 5: Leidinggevende entertainment en events (Cosmo Academy Haarlem) landelijk op de eerste plaats, de 3 opleidingen Laboratoriumtechniek op de tweede plaats, de opleidingen Acteur en Danser op de vierde plaats en de 4 opleidingen Sport en Bewegen CIOS Haarlem Hoofddorp op de vierde plaats.

Blijven werken aan kwaliteit

Naast de topopleidingen heeft het Nova College opleidingen die volgens de Keuzegids Mbo uitkomen in de middenmoot en enkele daaronder. Hans Snijders zegt hierover: “De komende tijd blijven wij ons verder inzetten om ook de kwaliteit van die opleidingen te verhogen en onze ambities te realiseren.”

Reacties