Eindelijk een Elf Stedentocht dankzij 150 jaar IJsclub Haarlem

Foto: Charles Duijff

Wat een feest in op de IJsbaan in Haarlem!! De redactie van Haarlem.nieuws.nl maakte een verslag van het grootste deel van de dag.

tekst, foto’s en film Charles Duijff (klik op een foto voor uitvergroting)

Indien u meedeed bestaat een grote kans dat u ook op film werd vastgelegd. Bekijk de filmpjes daarom uit en deel dit artikel op Facebook ! Hieronder de voorzitter van het bestuur Willy Gies. Ze vertelde me over het ontstaan van de schaatsclub op de Kloppersingel. Maar bezoek de site van de ijsclub Haarlem (www.ijsclubhaarlem.nl) en daarop vindt u veel info. Bovendien vindt in het Stadhuis van Haarlem tot 8 februari 2019 een expositie plaats. Daar vindt u nagenoeg alles wat u over de IJsclub wilt weten…

Om het 150-jarig jubileum te vieren werd op zaterdag 19 januari een schaatsfeest georganiseerd dat toegankelijk was voor alle Haarlemmers van jong tot oud. Om 8.30 uur begon het jeugdschaatsen. Daarvan treft u onderaan dit artikel de link naar mijn eerdere publicatie van deze geweldige dag. Dit is deel twee, waarin de ‘Elf Steden….lees: Dorpen Tocht’ Die begon rond 12.30 Begeleid door de gezelligheid van een echt dweilorkest (Soli Velsen zie film) kon iedereen uit heel Haarlem en omstreken, inclusief ooms, tantes, neefjes, nichtjes en de buren, een spannende 11-Dorpentocht schaatsen, Vol hindernissen en met heuse stempelposten. Hieronder de leuke film met heeeeel veeeeel schaatsers…..

Tegen een symbolische vergoeding van slechts € 1 per persoon ten behoeve van het goede doel, kon iedereen uit heel Haarlem en omstreken komen schaatsen op het prachtige ijs van IJsbaan Haarlem. Dat goede doel is de Stichting Velovelo (www.veleovelo.info), opgericht op 24 augustus 2010. Stichting VeloVelo ondersteunt, middels kleinschalige projecten, mensen op de Filipijnen met de wil en de capaciteiten om een zelfstandig en onafhankelijk bestaan op te bouwen. Linda Selhorst en Marjolein van Wijk zitten in het bestuur van Stichting VeloVelo. Zie ook foto’s van de receptie…

Om 15.30 uur was de receptie voor leden en genodigden In en om Maarten’s Café: hapjes, drankjes, toespraken en Koud Kunstje met de Jubileumwals. Onder de speciale gasten burgemeester Jos Wienen, die een cadeau had meegebracht en uitvoerig vertelde over de prachtige IJsclub Haarlem, met maar liefst ruim 1200 leden !!  Ook Herman de Haan nieuwe directeur-bestuurder van de KNSB was aanwezig en nam het woordHieronder Linda Selhorst die de aanwezigen vertelt over het goede doel Velovelo….Om 18.00 uur begon het Nostalgische Clubuur. Schaatsers gehuld in historische kleding en veelal op houten schaatsjes. Ze werden begeleid door de Haarlemse BigBand: The Junior Jazz Experience” (zie onderstaande film)

Geniet van de overige foto’s en deel dit artikel voor uw familie kennissen en vrienden op Facebook!!

EERDER ARTIKEL over de ochtend

IJSCLUB Haarlem viert 150 jarig bestaan #1

Voor de actie Velovelo klik op

Front Page

Reacties