Grootste Band van Nederland 7 juni 2020 op de Botermarkt in Haarlem: inschrijven start 1 augustus 2019

Foto: Charles Duijff

Donderdag 1 augustus om 19.00 uur gaan de inschrijvingen voor deelname aan de Grootste Band van Nederland van start. Op de vernieuwde website www.dgbvn.com kunnen maximaal 500 muzikanten aangeven met welk instrument ze mee willen doen. Het spektakel vindt volgend jaar 7 juni plaats op de Botermarkt in Haarlem.

Twee edities zijn eraan voorafgegaan, een in 2016 en de laatste in 2017. (hieronder in groen shirt voormalig Ekseption tenorsaxofonist Dick Remelink)Vanwege de hoge kosten om deze productie neer te zetten en het vele werk is na de laatste editie besloten om geen nieuwe meer te produceren. Maar sinds de videoclip van ‘Rockin’ In A Free World’, een opname uit 2016 van De Grootste Band Van Nederland (DGBVN), opgepikt werd door een aantal goedbezochte sites, hebben de organisatoren de handen weer ineengeslagen. Op zondag 7 juni 2020 spelen 500 muzikanten op de Haarlemse Botermarkt een miniconcert dat deze keer in het teken staat van vrijheid en vrede. In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde, maar ook wordt er aandacht aan de 775-jarige verjaardag van Haarlem besteed.

Videoclip meer dan een half miljoen views

De videoclip is inmiddels door meer dan een half miljoen mensen van over de hele wereld bekeken. Hierdoor is de Facebook-groep van De Grootste Band van Nederland aan een opmars begonnen. Muzikanten uit alle windstreken melden zich aan om mee te doen. “Maar je doet pas definitief mee als je je aanmeldt vanaf donderdag 1 augustus 19.00 uur. Je kunt je inschrijven per instrument en direct de deelnamekosten betalen. De hele professionele productie kost namelijk zo’n slordige 30.000 Euro,” verduidelijkt initiatiefnemer Alain Timmers.

Wedstrijd popnummer over Haarlem

De nieuwe editie in 2020 belooft meer te worden dan alleen een miniconcert. Initiatiefnemer Alain Timmers legt uit: “Het concert zal bestaan uit een aantal bekende popsongs en natuurlijk het lijflied van DGBVN ‘Rockin In A Free World’ van Neil Young. Het optreden wordt afgesloten met een nieuw nummer over Haarlem. Dat is dan ons cadeautje aan de stad vanwege het 775-jarige bestaan. Menig wereldstad heeft een eigen popsong. Dat willen wij ook, daarom zoeken we een nieuw, catchy rocknummer. We dagen dan ook singer-songwriters uit om een pop- of rocknummer te schrijven over Haarlem. Voertaal moet zijn Engels of Nederlands. Een deskundige jury zal, tijdens een feestelijke gelegenheid, de winnaar bekend maken. En dat nummer gaat gespeeld worden door 500 muzikanten.”

 

INSCHRIJVEN Klik op home

Home

Reacties