Het knuffelscherm: elkaar écht kunnen omhelzen in coronatijd 

Foto: STAS en FARO

Je bent 5 maanden zwanger van je eerste kind, je buik begint te groeien en je wilt dit dolgraag delen met iedereen die je lief is. Maar hoe doe je dat met je moeder, die door MS in een verzorgingshuis woont en door de Coronacrisis voorlopig geen bezoek mag krijgen?

Met deze vraag worstelen Kim en haar moeder. En ze zijn beslist niet de enigen met een dergelijk gemis.

Inmiddels heeft Kim, architect bij FARO, een prachtig concept bedacht, dat op korte termijn uitvoerbaar is én op grote schaal geproduceerd kan worden, dankzij een mooie co-creatie. Een knuffelscherm voor elke zorginstelling, dat is Kims grote wens.

Als architect bij FARO is Kim gewend haar omgeving te bezien vanuit een zekere nieuwsgierigheid. De Coronacrisis raakt haar in deze gevoelige periode, maar veel meer nog doet het een beroep op haar creativiteit: wat kunnen we wél onder deze omstandigheden? Waar kunnen we iets betekenen voor elkaar? Gestimuleerd door haar werkgever, die grote affiniteit met de zorgsector heeft, ontstaan de eerste schetsen.

Van behoefte naar idee en realisatie 

Zo wordt het idee van het knuffelscherm geboren: een scherm van plexiglas waar je vanaf beide zijden je armen doorheen kunt steken om elkaar te omhelzen. Een simpele schets van het idee wordt door Kim op LinkedIn gedeeld. En vanaf dat moment komt alles in een stroomversnelling. Producent STAS dient zich aan als enthousiaste aanpakker en meedenker en gaat in no-time met een prototype aan de slag.

AST Holland BV komt met een partij PU food-grade handschoenen en zeilmakerij Coverworks doneert PU gecoat doek, voor het flexibele deel van het scherm.

Intussen wordt ook bij zorginstelling Oktober het bericht van Kim opgepikt. Zij herkennen als geen ander de behoefte aan contact en fysieke uiting van hun bewoners. Op vrijdag 1 mei is het prototype onder groot enthousiasme bij hun getest. Een schot in de roos, het prototype overstijgt alle verwachtingen. Deze ervaring gun je elke instelling, maar vooral elk mens!

Zo hopen ook Kim en haar moeder elkaar binnenkort in de armen te kunnen sluiten.

Elke zorginstelling een eigen knuffelscherm! 

Nu het prototype optimaal is, kan er op grote schaal geproduceerd worden: Een productie die uitgaat van de kostprijs, zonder winstoogmerk dus. Instellingen voor wie ook de kostprijs een probleem is, kunnen gebruik maken van gelden die we ophalen middels crowdfunding via onze site….en daarom….

Crowdfunding

Om een knuffelscherm voor elke zorginstelling mogelijk te maken wordt uw support gevraagd! Er wordt een start gemaakt met 200 schermen tegen kostprijs. Hopelijk kunnen we uiteindelijk nog veel meer mensen blij maken. Kies voor  KNUFFELSCHERM

Hoe werkt het precies? En is het wel echt veilig? 

Het knuffelscherm is gemaakt van plexiglas met daarin zes gaten. Voor elke zijde twee, plus twee extra, op een lagere positie voor mensen die niet kunnen staan.

Iedere omhelzer krijgt vooraf een paar armlange wegwerphandschoenen aan. Zodra je je armen in de gaten steekt worden ze omhuld door de flexibele handschoenen die aan het scherm vastzitten.

Een flexibel deel in het midden van het scherm maakt het mogelijk om ook werkelijk elkaars lijf te kunnen voelen. Het scherm wordt in een deurpost geplaatst, zodat de omhelzers in afzonderlijke ruimtes blijven. Na elke gebruiker wordt het scherm uiteraard grondig schoongemaakt!

Internetadressen

Website Knuffelscherm

Info filmpjes

nbsp:

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen