Volle tribunes bij Dutch Grand Prix op Circuit Zandvoort steeds realistischer

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het doorgaans goed ingevoerde Motrosport.com meldt dat volle tribunes tijdens de Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort steeds meer een realistischer scenario gaat worden. Volgens de autosportwebsite heeft het kabinet verdere versoepelingen aangekondigd voor het organiseren van evenementen met publiek.

(bron: Motorsport.com en gemeente Zandvoort)

Muziek in de oren

De aangekondigde maatregelen moeten als muziek in de oren hebben geklonken van de organisatoren van de Heineken Ducth Grand Prix, nu ook bij eendaagse evenementen met maximaal 25.000 bezoekers weer met 100 procent van de bezoekerscapaciteit mogen worden georganiseerd. Voorwaarde is wel dat deze evenementen gebruikmaken van toegangstesten of een vaccinatiebewijs. Eenmaal binnen is het dragen van mondkapjes niet verplicht en hoeft er ook geen anderhalve meter afstand meer te worden gehouden.

Organiseren van meerdaagse evenementen vanaf 29 juli

Maar er zit nog meer in het vat, want vanaf 29 juli geldt het ook voor meerdaagse evenementen waaronder de Dutch Grand Prix. In Zandvoort zijn de voorbereidingen in volle gang, maar ook er buiten zoals blijkt uit de gemeentelijke nieuwsbrief over de Formule 1. Inmiddels zijn er al verkeersbesluiten genomen rondom het evenement dat nu echt eraan zit te komen.

Bereikbaarheid tijdens de Formule 1

Een van deze besluiten gaat om de bereikbaarheid van de badplaats tijdens het eerste weekend van september. Zo zullen de spoorwegovergangen op de route Amsterdam-Zandvoort in verband met de hoge frequentie van treinpassages worden afgesloten door het hoge aantal treinen dat over het spoor rijdt. Er zullen 12 treinen per uur en per richting over het spoor gaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen