Geslaagde sponsoractie voor  jongerenprogramma Haarlem TIME FOR CHANGE

Foto: Haarlemeffect

HAARLEM – Tijdens de benefietavond in de Philharmonie gisteravond, is bekend gemaakt dat er ruim een ton is opgehaald voor het jongerenprogramma TIME FOR CHANGE. De financiële steun komt van de Rotary Club Haarlem – organisator van de benefietavond – het VSB Fonds, Stichting Kinderpostzegels, Kinderfonds van Dusseldorp, Stichting Zonnige Jeugd en Stichting Gereformeerd of Burgerweeshuis te Haarlem.

De opbrengst van de benefietavond komt ten goede aan TIME FOR CHANGE en vormt ook de kickstart van dit programma.

Wat is TIME FOR CHANGE?

TIME FOR CHANGE is ontwikkeld door Haarlem Effect, Stichting Kinderuniversiteit Haarlem en InHolland.  Het programma is gericht op jongeren tussen veertien en achttien jaar die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Er is in Haarlem een groep jongeren die dreigt uit te vallen en vast te lopen op school of in hun sociaal maatschappelijke ontwikkeling. Vaak hebben zij het gevoel geen grip te hebben op hun eigen leven; zelf lukt het hen niet de weg te vinden naar de talentprogramma’s van Haarlemse organisaties. Terwijl deze jongeren net zo veel talent hebben als ieder ander. TIME FOR CHANGE draagt bij aan kansengelijkheid, het bestrijden van eenzaamheid en aan het beperken van polarisatie. De eerste groep jongeren start eind dit jaar met het programma.

Tijdens de benefietavond gaven Danshuis Haarlem, rapper Royce en Phil Meds flitsoptredens. Ook sprak een jongerenpanel met Haarlemse cultuur(beleid)makers stellingen over het culturele aanbod in Haarlem en over de verbinding met de jongerencultuur. Wethouder Jeugdzaken Jur Botter vatte het mooi samen: “Een mooi programma waarbij jongeren konden aangeven hoe culturele instellingen en de gemeente kunnen inspelen op de wensen van jongeren. Huiswerk voor ons dus!”

Fleur Huijs in gesprek met Jur Botter wethouder jeugdzaken met op de achtergrond het jongerenpanel

Rotary Club Haarlem verbindt zich, ter ere van haar 95 jaar bestaan, langdurig aan TIME FOR CHANGE. De lijfspreuk van Rotary is ‘Service above Self’. Iets van jezelf geven en dienstbaar zijn gebeurt door het mede opzetten van lokale fondsenwervende projecten én door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis. Het initiatief TIME FOR CHANGE past naadloos bij deze lijfspreuk. Dit programma, op basis van de expertise van het jongerenwerk van Haarlem Effect en het model van de Kinderuniversiteit Haarlem, is vernieuwend en op wetenschappelijke inzichten gebouwd. Mede dankzij de steun van de Rotary Club en de sponsors kunnen we nu echt starten met TIME FOR CHANGE en Haarlemse jongeren op weg helpen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen