Vissersderby Volendam-Telstar rechtstreeks op ESPN

Telstar-trainer Andries Jonker vol vertrouwen naar Volendam
Foto: Dennis Gouda

Telstar hervat zondag 9 januari de competitie in Volendam voor de kraker tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Als het aan de Volendammers ligt wordt ’t voorlopig de laatste ‘vissersderby’. Telstar daarentegen gelooft erin dat de confrontatie in heet KRAS Stadion de ommekeer wordt in de competitie en definitief de stijgende lijn gevonden zal worden.

Het team van Wim Jonk gaat op dit moment aan kop in de Keuken Kampioen Divisie na een ongeslagen reeks van maar liefst 18 wedstrijden. Als ook na de winterstop deze reeks wordt voortgezet is het niet denkbeeldig dat Volendam het volgende seizoen in de Eredivisie speelt. En dat is iets wat voorlopig nog niet weggelegd lijkt voor de Witte Leeuwen.

Telstar bezet na de eerste helft van de competitie een bescheiden 16e plaats en heeft al negen competitiewedstrijden niet weten te winnen. Toch heeft trainer Andries Jonker er nog alle vertrouwen in. Deze week heeft hij zijn team nog heeft versterkt met Randy Wolters en Stanley Akoy Toch hebben de Velsenaren nog een lange weg te gaan om diezelfde horizon te hebben als hun tegenstanders van zondag aanstaande.

Of het Telstar lukt om zondag a.s. de tendens van voor de winterstop te keren  en het nieuwe jaar te starten met een driepunter in Volendam? Op basis van cijfers uit het verleden lijkt dat niet voor de hand liggend. Van de 32 keer dat de ‘vissersdorpen’ elkaar troffen ging 18 keer de winst naar Volendam. Telstar pakte 8 keer de winst. Maar, cijfers uit het verleden geven zeker geen garantie voor de toekomst.

De wedstrijd is zondag a.s. vanaf 12.15 uur LIVE te zien op ESPN NL. Ook mediapartner NH Sport is bij de wedstrijd aanwezig.

Reacties

Cookieinstellingen