Winkels en luxe appartementen in V&D-pand Haarlem

Foto: Wim Meijer Fotografie

3W en AT Capital hebben het voormalige V&D-pand (later nog even Hudson’s Bay) in Haarlem aangekocht. De bedoeling is om het gebouw, gelegen aan de Grote Houtstraat en de Gedempte Oude Gracht, om te bouwen tot woon-winkelgebouw.

Het iconische gebouw in hartje centrum Haarlem, ontworpen door architect Jan Kuijt en met de status van rijksmonument, is vooral bekend als een vestiging van V&D die daar vanaf 1934 was gevestigd. Dat duurde tot 2015. Toen ging het bekende warenhuis failliet waarna het gezichtsbepalende pand leeg bleef staan tot april 2018. Toen vestigde zich het Britse warenhuis Hudson’s Bay zich in het pand. Het bleek van korte duur want eind december 2019 sloot ook deze warenhuisketen de deuren in Haarlem.

De nieuwe eigenaar heeft nu het plan om het gebouw her te ontwikkelen: “Het gebouw heeft een vrij uitzicht aan alle zijden hetgeen uniek is voor een voormalig warenhuis. Door de mooie ligging, de aantrekkelijke gevels en een omvang van 18.000m² is het gebouw uitermate geschikt voor een combinatie van functies. 3W zal het pand herontwikkelen tot een mixed use gebouw met in elk geval winkels en luxe appartementen”.

In de kelder zal er een openbare fietsenstalling worden gehuisvest. De plannen zullen de komende maanden in nauw overleg met de gemeente verder worden uitgewerkt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen