Bloemendaal: ‘Op de Uitkijk’ Bij de C

Foto: B de C, aangeleverd

Bloemendaal kent zeker vele markante locaties, zoals bijvoorbeeld het prachtige Openluchttheater Caprera en het Bloemendaalse Kopje, terwijl de Hoge Duin en Daalseweg deel uit maakt van een belangrijk trainingsparcours voor wielrenners.

Sta je daar ‘op de uitkijk’ dan kan het zomaar gebeuren dat Bauke Mollema je voorbij snelt. Alhoewel, die stopt dan vast even Bij de C voor een rustpauze en een versnapering. Op de openingsfoto ziet u drie jonge- en enthousiaste ondernemers, die verwachten dat in juni 2022 hun (én ons) vernieuwde- en vertrouwde horeca-etablissement kan worden geopend. Heropend moet ik eigenlijk schrijven, want wat nagenoeg iedereen kent als duinpaviljoen ‘De Uitkijk’, wordt omgetoverd tot Bij de C.

Ik praat met Julius van Zelderen, William Berkhoff en Koen van den Hurk (chef), jonge- en gepassioneerde mannen die een droom werkelijkheid zien worden: Een eigen horeca-onderneming waar je onder het genot van een cappuccino, een kopje thee of een frisje even je wandel- of fietstocht kan onderbreken, een kwalitatief hoogwaardige Bistro waar je zeker regelmatig wil dineren en wanneer je in het huwelijksbootje stapt, de locatie waar je het huwelijksfeest gaat vieren.

…Om Maar eens wat te noemen… Een huwelijksbootje dat vaart op een rustige zee… De branding kan je ruiken daar op de Hoge duin en Daalseweg, vlak Bij de zee.  Het is niet toevallig, dat zo door een woordspeling Bij de C ontstond, de nieuwe naam van deze unieke horeca-locatie, waarvan velen uit de regio én ver daarbuiten niet zouden moeten denken dat die zou moeten verdwijnen.

Het interview

Hoe zijn deze plannen allemaal ontstaan?

Nadat De Uitkijk door economische omstandigheden niet langer kon voortbestaan, startte Eugène van Angelbeek op deze locatie eerder ‘720’ degrees. Hij heeft het helaas niet kunnen redden. Twee  van ons waren bij hem in dienst en  samen met William Berkhoff zagen we een kans om voor ons zelf een mooie onderneming op te starten.

Wat beschouwen jullie als het juiste concept, om jullie doelstelling te doen slagen?

We hebben ook wel echt gekeken naar de historie van deze plek. Het is in die zin echt een bastion van gastvrijheid…en al zo’n 100 jaar hè!  We hebben een prachtig archief foto’s teruggevonden van het eerste soort van ‘cafe’tje’ dat boven bij het kopje neer was gezet als theehuis. We willen zeker ook voor ieder wat wils te bieden hebben! We zijn ook echt toegankelijk maar wel toegankelijk met een met een met een ‘zijden kantje’ eraan!

We willen graag mooie luxueuze ingrediënten gaan gebruiken, maar dan wel op een manier dat het voor Iedereen toegankelijk blijft.

Gaat er nog veel aan het interieur veranderen?

De ruime banken beneden worden aan de barkant wat rugleuning betreft iets verlaagd, zodat je gezellig naar de aangrenzende bar kunt kijken….(hieronder de bar) De toiletten zijn prachtig en blijven onveranderdGaan jullie qua ingrediënten ook uit van een luxueuze keuken?

Zeker een keuken met hele mooie herkénbare ingrediënten. Maar tegelijkertijd struinen we door de duinen voor spartopjes, zometeen bijvoorbeeld de duindoornbesjes. Ingrediënten én inspiratie uit de lokale natuur.  Als je hier om ons heen kijkt zie je immers overal het prachtige duingebied. Samenwerking met lokale imkers ligt ook voor de hand.

Voorheen is De Uitkijk ook echt wel een een plekje voor Iedereen geweest, zoals wij dat tenminste hebben begrepen en we denken dat dat dit ook echt wel de doelstelling moet blijven.

Natuurlijk heb je ook het Kopje hier. Heel bekend in Nederland en ja de Hoge Duin en Daalseweg ook geliefd bij wielrenners voor training! Veel horecabedrijven gaan pas later in de middag open. Wat zijn jullie plannen?

De wielrenner die even afstapt voor een pitstop voor een kopje koffie, of de heren en de dames van de hockey die voor een deel tonic na de wedstrijd komen, daar gaan we zeker aan meedoen! De bezoekers en de wielrenners moeten zich thuis voelen, maar tegelijkertijd zullen we ook een plekje zijn waar Iedereen samen wil komen, vanuit Bloemendaal, vanuit Haarlem en verder in de regio.

We zijn ook echt zo een unieke locatie, dus we zullen aan het einde van de ochtend zeker ook voor de lunch beschikbaar zijn. Dus ik denk dat we vanaf vanaf 11 uur de deuren open hebben, in plaats van alleen een avond locatie te willen zijn.

Caprera

Openluchttheater Caprera ligt op loopafstand en een ingang bevindt zich naast Bij de C. Gaan julie daar ook op anticiperen?

Het is zeker de planning om daar om daar een mooie samenwerking mee aan te gaan! Ik denk dat dit ook hele mooie mogelijkheden biedt voor een voor een mooi theater menu en voor borrel na de shows die ze presenteren.

Hier ligt een grote parkeergelegenheid. Hoort die bij Bij de C?

Die is publiekelijk, dus alles en iedereen mag hier parkeren en wat wat heel fijn is dat ook wij dus mooie gratis parkeerplekken hebben!

Wat zijn jullie plannen met betrekking tot feesten en partijen?

We hebben boven nog steeds een een hele mooie bar en een feestzaal. Ook beneden is ruimte voor een feestje. De feestzaal boven zal ook in gebruik blijven, om op het aangrenzende balkon met het glas bubbels richting de zee te kijken! (Hieronder de bovenzaal met opening naar het balcon) Uiteraard moet deze zaal nog verder worden ingericht. Daarnaast willen we ook in het restaurant multifunctioneel zijn. Dus een een plek in de regio, waar je met kleine gezelschappen en groepen gezellig kan verblijven. Een vleugel van het restaurant kan privé gebruikt worden. Het is dus ook een unieke trouwlocatie

Ik hoorde jullie ook spreken over een Bistro?

We willen ook het concept Bar Bistro gaan voeren, dus ook daarbij de naam Bar bistro bij de C gaan toepassen. De bistro wel op een dusdanig niveau dat we kwaliteit leveren, en ja,  dat Iedereen zich welkom voelt!

Bar en bistro staan wel los van elkaar. Natuurlijk zijn de pijlers in de maatschappij dat je als toegankelijkheid een bistro zo binnen loopt, terwijl een bar natuurlijk al jaren lang de ultieme plek is voor samenkomst. Door dit op die manier te combineren en onze kwaliteit waar we voor willen staan uit te stralen verwachten we veel succes van deze formule.

De horeca heeft sinds de coronatijd problemen met het aantrekken van bedienings- en of keukenpersoneel. Hoe ligt dat bij jullie en wat is de verwachting?

We vormen in elk geval met z’n drieën al een stevig fundament. Koen is kok en heeft ervaring in restaurants met ‘sterrenkwaliteit. Koen leidt dus de keukenbrigade en jong kokend Nederland kan een hoop van hem gaan leren!  We zijn ook zeker nog op zoek naar naar mensen die passie hebben om voor onze gasten te gaan zorgen. Het gaat ons er helemaal niet erom hoeveel jaar je al ervaring hebt en wat je wijnkennis is. Het gaat er echt om dat je enthousiast wordt wanneer de gasten de deur binnen komen, dát moet het gevoel zijn!  Het gevoel van hier thuis komen. De verder benodigde kennis kan groeien, dat kunnen we je leren en daar maken we ons niet niet zo heel erg veel zorgen om. Het gaat om de ‘mindset’ Het gaat om de insteek om er samen een heel mooie tijd van te maken en om er samen echt het bruisend hart van de duinen van te maken!

Er moet nog wat aangepast en verbouwd worden. Jullie openingsplanning is juni. Gaat dat lukken met het ook op beschikbare aannemers en werklieden?

Mensen uit de de aannemerswereld hebben we gelukkig voldoende beschikbaar. Wij hebben een aannemer waar we gelukkig heel snel mee kunnen schakelen, dus dat is is heel fijn!

Ben ik nog wat gegeven te vragen?

Nou, dit is misschien wel belangrijk om even te noemen, dat we een heel mooi en groot terras hebben, dat naar behoren zal worden aangevuld en ingericht. Een terras midden in een uniek natuurgebied. Wat wil je nog meer, vlak Bij de C !!!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen