Parksessies na 2 jaar terug in Haarlemmerhout

Foto: Parksessies

HAARLEM – Parksessies gaat door deze zomer! Na 2 jaar stilte gaat het zomerse kunst-, muziek- en theaterfestival weer plaatsvinden op de vertrouwde plek in de Haarlemmerhout in Haarlem. Van donderdag 21 t/m zondag 24 juli van 17.00 tot 23.00 uur is dit stadspark het decor voor uitdagende kunst in een ultiem laagdrempelige setting.

‘Mental Health’
Parksessies 2022 heeft als thema ‘Mental Health’. Volgens verschillende statistieken loopt ongeveer de helft van de mensen in zijn leven tegen psychische problemen. Het werkelijke aantal ligt veel hoger, omdat niet iedereen met problemen hulp zoekt. Voornamelijk mannen zoeken minder snel hulp door toxische stigma’s. Alles wat menselijk is zie je terug in de kunst en zo ook mental health. Denk aan Van Gogh, die vermoedelijk aan schizofrenie leed, of de depressies van Kurt Cobain.

Tijdens Parksessies 2022 verkent Stichting ParkLab in samenwerking met kunstenaars en de culturele instellingen hoe mental health, of een gebrek daaraan, tot uiting komt in een post-corona wereld.

Parksessies is gratis toegankelijk, maar bij de ingang wordt om een donatie gevraagd waarvan deelnemers worden betaald. Foodtrucks, barren en toiletvoorzieningen zijn aanwezig.

Meer info volgt snel via www.parksessies.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen