Bevrijdingspop na twee coronajaren weer helemaal terug met wervelende shows, en optimale sfeer

Foto: Wim Meijer Fotografie

NOORD-HOLLAND / HAARLEM – Een bijzondere editie van Bevrijdingspop. Na twee jaar corona eindelijk weer met elkaar de vrijheid vieren. Vrijheid, die door de oorlog in Oekraïne opeens een stuk minder vanzelfsprekend is gebleken. Niet vreemd dan ook, dat Oekraïne een grote rol meespeelde deze dag, hetgeen vooral tot uitdrukking kwam tijdens het 5 voor 5 moment.

Kenmerkend voor Bevrijdingspop is de grote groep artiesten die tijdens dit evenement acte de présence geven. Dat was dit jaar niet anders, met als ambassadeurs (de artiesten die met een helikopter alle Bevrijdingsfestivals in het land afgaan) Suzan en Freek, die in Haarlem meteen om 13.00 uur het spits af mochten bijten. Een optreden voor alle leeftijden en voor de jongeren in het bijzonder, die moeiteloos ieder nummer van het populaire duo letterlijk meezongen. Suzan en Freek werden afgelost door de winnaar van de Rob Acda Award Elliot Boyd, waarna het hoofdpodium werd vrijgemaakt voor Sloper, de band van de drummers Mario Goossens (Triggerfinger) en Cesar Zuiderwijk (Golden Earring), de Vlaamse gitarist Fabio Canini en de Engelse zanger-gitarist Peter Shoulder.Na het ongeëvenaarde slagwerk van Sloper was het hoofdpodium voor Riland & the Bombardiers met een mix van soul, hiphop, disco en jazz.De middag werd gecompleteerd met het 5 voor 5 moment, met de uit Oekraïne afkomstige acteur en zanger Aleksey Gorbunov, die de muzikale voorzet gaf voor de kinderen van de Oekraïnse School in Haarlem, die vervolgens de grote opblaasballen met de tekst ‘Geef de Vrede door’ vanaf het podium het publiek in mochten rollen.Foto-impressie van Bevrijdingspop Haarlem
Tijdens de middag waren NieuwsNL-redacteuren Wim Meijer en Charles Duijff aanwezig in de  Haarlemmerhout. In dit artikel een foto-impressie van Wim Meijer. Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie met ruim 100 foto’s, niet alleen van de artiesten, maar ook van het aanwezige publiek.

Later volgt nog een tweede reportage met ook filmopnamen van Bevrijdingspop 2022, gemaakt door Charles Duijff.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen