Keukenhof… bijna uitgebloeid nog steeds de moeite waard

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het komende weekend is de laatste kans dit jaar om nog van Keukenhof te genieten. Toegegeven, de meest uitgebreide bloei zit er wel op. Hier en daar nog een verdwaald narcisje dat blijkbaar door de wekker heen heeft geslapen, veel bloeiende struiken, waarbij de rododendrons er nog het beste bijstaan, en dan veel tulpen, ook al beleven ook die in de meeste gevallen wel hun nadagen.

Maar toch, net zoals ook oudere mensen, mooie mensen kunnen zijn, geldt dat ook voor bloemen. Het zijn niet meer de strakke rechtopstaande tulpen met alle blaadjes in één lijn, maar vaak bladeren die alle kanten uit steken, waarbij de meeldraden en de stamper visueel een steeds grotere rol voor zich opeisen. Is bij een nieuw bloeiende tulp sprake van meestal een kelkmodel, de tulpen die nu nog voor kleur zorgen in Keukenhof hebben nu meer iets abstracts. Maar ook abstract kan mooi zijn, zoals de bijgaande fotoserie van NieuwNL-redacteur Wim Meijer bewijzen.

Wil je dit jaar nog van Keukenhof genieten? Dit weekend is dus je laatste kans, want zondagavond 14 mei om half acht sluit Keukenhof-directeur Bart Siemerink weer de poorten om pas op 23 maart 2023 weer open te gaan.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van Wim Meijer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen