Koninklijke onderscheiding voor Leny Haaring

Foto: Charles Duijff

De Haarlemse Leny Haaring is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit vanwege haar grote inzet gedurende bijna twintig jaar voor verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met een vorm van dementie.

Burgemeester Jos Wienen van Haarlem reikte aan Leny Haaring de bijbehorende versierselen uit tijdens een bijeenkomst ter gelegenheid van haar afscheid van de afdeling Zuid-Kennemerland van Alzheimer Nederland.

Sprekers waren collega’s van Alzheimer Nederland Bert Lieveld en Gerjoke WilminkDe kwaliteit van leven van mensen met een vorm van dementie is gediend bij een goede samenwerking tussen de verschillende zorgorganisaties. Leny Haaring droeg met haar grote theoretische kennis en praktijkervaring sterk bij aan deze samenwerking in onze regio.

Leny Haaring was in haar werkzame leven psycholoog in de ouderenzorg en leraar psychologie en omgangskunde aan de opleiding voor ziekenverzorgenden en later de GZ-opleiding. In 2004 werd zij gespreksleider van het Alzheimer Café in Haarlem.

Dit is een ontmoetingsplek waar mensen met een vorm van dementie en hun familieleden en/of mantelzorgers ervaringen kunnen uitwisselen met lotgenoten. In 2005 werd Leny Haaring bestuurslid van de afdeling Zuid-Kennemerland van Alzheimer Nederland. Zij werd en wordt veelvuldig gevraagd voor gastlessen en spreekbeurten en voor supervisie aan psychologen ouderenzorg.

De uitreiking vond vrijdagmiddag 3 juni plaats in Trefpunt ’t Trionk, van Oosten de Bruijnstraat 60, Haarlem. Dit was een bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de afdeling Zuid-Kennemerland van Alzheimer Nederland en het afscheid van Leny Haaring. Hieronder enkele foto’s in willekeurige volgorde

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen