Expositie Klare Lijn-boeken Eric J. Coolen in Naaiatelier Haarlem

Foto: Eric J. Coolen

HAARLEM – Van 1 tot en met 4 september is er in de nieuwe expositieruimte Naaiatelier Haarlem, een speciale expositie ter gelegenheid van de dan te verschijnen kleurboeken ‘De Wereld in Klare Lijn’ (Uitgeverij Ezo Wolf) en ‘Haarlem in Klare Lijn’. De expositie toont een reeks originele, ingekleurde illustraties uit deze boeken.

Na het succes van ‘Nederland in Klare Lijn’ en ‘Europa in Klare Lijn’ neemt Eric J. Coolen je dit keer mee langs iconische plekken over de hele wereld. Van New York via Sydney naar Egypte. Het Vrijheidsbeeld, de Sydney Opera House en Angkor Wat in Cambodja komen allemaal voorbij. Maar ook iconen als Marilyn Monroe, Elvis Presley en Frida Kahlo ontbreken niet. De kleurboeken zijn als set in het Naaiatelier verkrijgbaar. Goed voor vele uren kleurplezier.

De artiest is aanwezig achter zijn tekentafel
Voor deze expositie heeft Eric J. Coolen zijn tekentafel verplaatst naar Naaiatelier Haarlem. Hij is daar alle dagen van 9.00 tot 17.00 uur aan het werk. Gedurende de expositieperiode zijn er diverse activiteiten; optredens, presentatie, kleurwedstrijd, teken- en signeersessies. Er zijn vanzelfsprekend ook dingetjes erbij. Iedereen is van harte welkom om over zijn schouder mee te kijken. Eric zal de aankoop desgewenst voorzien van een handtekening en een illustratie.

Kleurplaatactie Naaiatelier
Voor deze expositie is een speciale kleurplaat van het pand waar Naaiatelier Haarlem in gevestigd is, gemaakt. Deze kan vanaf de website of de Facebookpagina’s van Coolen en Naaiatelier, gedownload worden. Deelnemers aan de kleurplatenactie kunnen de tekening uitprinten, inkleuren en opsturen, of langsbrengen, naar het Naaiatelier Haarlem. Een aantal inzendingen maken kans op een Eric J. Coolen prijspak. Insturen kan tot 4 september. Alleen fysieke kleurplaten doen mee met de wedstrijd.Over de artiest
Eric J. Coolen (Haarlem, 1965) is tekenaar en ontwerper van boeken, beelden, gevelstenen, glas-in-loodramen en wat niet al. Hij won in 2013 Kunst- en Cultuurprijs de Olifant, hij ontving in 2015 de Penning van Verdienste en in 2017 de Antithese-prijs. Zijn tekeningen zijn voornamelijk in klare lijn-stijl.

Naaiatelier Haarlem
Het Naaiatelier Haarlem is een informele plek voor kunst. Een nieuwe expositieruimte voor beeldende kunstenaars die hun werk voor een korte periode kunnen exposeren in het mooiste straatje van Haarlem. De naam ontleent zich aan de fourniturenwinkel die er voorheen in het pand gevestigd is.

Openingstijden: 1 t/m 4 september van 09.00 – 17.00 uur, Naaiatelier Haarlem, Spaarnwouderstraat 124, 2011 AH Haarlem. Meer informatie op www.naaiatelierhaarlem.nl en www.ericjcoolen.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen