IVN Werkdag op vrijdag 27 januari: schonen duinmeertje Middenduin

Foto: IVN

OVERVEEN – Een leuke bescheiden IVN- werkdag op vrijdag 27 januari. Het IVN Zuid-Kennemerland gaat aan de slag met het vrijmaken en schonen van een duinmeertje en het knippen van lage duindoornstruikjes rond deze waterplas in Middenduin in Overveen.

Dit schonen en weghalen van wilgjes in het water is nodig om het meertje klaar te maken voor het voorjaar. Op die manier wordt er ruimte gemaakt voor padden, kikkers en salamanders en wordt de natuurwaarde van dit plasje vergroot.

Het IVN gaat aan de slag met een enthousiaste groep vrijwilligers. Wilt u meedoen? Het is leuk werk om te doen, niet zwaar! De werkdag duurt van 9.30 uur tot 13.00 uur. Zorg zelf voor werkkleding, laarzen en neem je eigen koffie/thee mee. Het IVN zorgt voor gereedschap, begeleiding, stevige werkhandschoenen en een lekkere vlaai voor bij de koffie. Ervaring is niet vereist.

Verzamelen om 9.30 uur op de parkeerplaats van restaurant De Bokkedoorns in het wethouder van Gelukpark, Zeeweg 53, Overveen. Dit is halverwege de Zeeweg naar Bloemendaal aan Zee. Goed bereikbaar met het OV; de bus 81 stopt voor deur. Van station Haarlem vertrekt om 9.22 bus 81 richting Zandvoort; uitstappen halte Bokkedoorns om 9.36 uur.

Aanmelden en informatie bij Marc van Schie 06-22 5757 48 of kijk op www.ivn.nl/zk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen