Hennie Fokker neemt na 40 jaar afscheid van Event Center

Hennie en Mieke Fokker
Hennie en Mieke Fokker
Foto: Charles Duijff

HOOFDDORP / CRUQUIUS / HEEMSTEDE – Veertig jaar lang was hij het gezicht van Event Center Fokker. Maar liefst 48 jaar gaf hij danslessen, niet alleen in ‘zijn’ dans- en partycentrum maar eerder ook al in wijkcentra in de regio en bij diverse bedrijven en instellingen. Gisteren nam hij afscheid en droeg het stokje over aan zijn compagnon Ronald van der Eem.

(tekst: Wim Meijer / foto’s: Charles Duijff)

In Hoofddorp, Cruquius, Heemstede en Haarlem zijn er maar weinig die de naam Hennie Fokker niet kennen. Menigeen in de regio maakte zijn of haar eerste danspassen onder de enthousiaste leiding van Hennie. Sinds 1975 is hij actief als dansleraar, eerst als hobby in Buurthuis ’t Oude Fort in Cruquius, later ook in andere wijkcentra waaronder Het Honk in Heemstede, en vanaf 1983 in zijn eigen Dans- en Partycentrum Fokker (later Event Center Fokker).

In onderstaand interview met Nieuws.nl-redacteur Charles Duijff vertelt Hennie hoe het allemaal begon in dat buurthuis in Cruquius, waar hij gevraagd werd om dansles te geven aan de leden van de wijkvereniging, omdat het hen was opgevallen dat hij ‘zo leuk danste’. Voor welgeteld 1 gulden wist hij ze de grondbeginstelen van het stijldansen bij te brengen op een manier die zich bovenal kenmerkte door gezelligheid en laagdrempeligheid.

(vlnr: Ronald van der Eem, Hennie Fokker met dochter Mariska)

Gezelligheid en laagdrempeligheid
‘Gezelligheid en laagdrempeligheid’ zitten bij Hennie helemaal in de genen en zijn door al die jaren heen het handelsmerk geworden van Event Center Fokker. Het bleek een onverslijtbare formule die ertoe heeft geleid dat in die afgelopen 4 decennia vele duizenden jongeren en ouderen plezier en voldoening vonden op en rond de dansvloer.

Als we praten over ‘rond de dansvloer’ dan komen we al snel bij Event Center Fokker als locatie voor alle mogelijke evenementen, variërend van party’s, bruiloften, school- en bedrijfsfeesten, tot locatie voor recepties, vergaderingen, presentaties, cursussen, koffietafels,  etc. Het is de afdeling van het Event Center dat vooral wordt gerund door Hennie’s compagnon Ronald van der Eem. Al vanaf het moment dat in 1983 het ‘dansclubje’ officieel een bedrijf werd vormen Hennie en Ronald een onlosmakelijke twee-eenheid, waarbij Ronald aan die spreekwoordelijke Fokkeriaanse ‘gezelligheid en laagdrempeligheid’ nog twee elementen toevoegde: flexibiliteit en efficiëntie. Alles wat bij veel andere partycentra niet goed mogelijk bleek (en blijkt) door allerlei vaste formules en/of procedures bleek bij Ronald altijd een oplossing op maat voorhanden.

Inmiddels is het leidende team van het Event Center ook uitgebreid met de tweede Fokkergeneratie in de persoon van Hennie’s dochter Mariska, die sinds een aantal jaren de rol vervuld van contactpersoon voor alle te organiseren evenementen. Nu, na het officiële afscheid van haar vader, blijft zij in die rol actief.

De nieuwe generatie Fokker dient zich aan in de vorm van dochter Mariska en haar gezin.

Afscheid, maar toch niet helemaal
Gisteren was dus het officiële afscheid van Hennie Fokker als ‘leading man’ van het Event Center. Toch zijn de dansliefhebbers nog niet helemaal van hem af. Weliswaar gaat Hennie met zijn vrouw Mieke meer van zijn vrije tijd genieten, toch blijft hij nog wel regelmatig danslessen geven. En dan praten over het geven van danslessen aan senioren. Op dit moment heeft Hennie nog altijd zo’n 100 cursisten van veelal gevorderde leeftijd, die in sommige gevallen al tientallen jaren dansles bij hem  volgen. Dat heeft niets te maken ‘hardlerendheid’ maar puur met het feit dat men het zo gezellig vindt, dat men ieder jaar opnieuw kiest voor het vaste avondje dansen.

Tijdens de afscheidsreceptie, die speciaal was georganiseerd voor medewerkers, oud-medewerkers, familie en zakelijke relaties, blikte Hennie terug op de afgelopen bijna 5 decennia en liet daarbij, vol waardering, al die mensen voorbijkomen die in al die tijd een belangrijke rol voor hem hadden gespeeld. En dat waren er veel… maar liefst vijf A4’tjes vol. Hij bedankte al die medewerkers (in de loop der jaren eerder honderden dan tientallen), zijn zakelijke relaties met nadrukkelijk ook de verhuurders van het pand aan de IJweg, zijn compagnon Ronald en bovenal zijn familie, zijn gezin en zijn vrouw Mieke in het bijzonder, die gedurende al die jaren dat hij ’s avonds en in de weekenden aan het werk was altijd het gezin draaiend had gehouden.

Tenslotte maakte Hennie nog duidelijk dat zijn vertrek zeker geen achteruitgang betekent voor het Event Center. Ronald gaat verder op zich bewezen goede weg, en samen Hennie’s dochter Mariska, lijkt een mooie en nog lange toekomst voor Event Center Fokker gegarandeerd.

Klik HIER voor meer informatie over Event Center Fokker.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen