Skate 4 Ukraine: ijsfeest voor het goede doel op IJsbaan Haarlem

Foto: Michiel Kersten

HAARLEM – IJsbaan Haarlem organiseert op zaterdag 25 maart van 17.00 tot 20.00 uur in samenwerking met Stichting Haarlem4Ukraine een bijzonder ijsfeest. Er kan geschaatst worden en er is een aanbod van heel veel verschillende schaatsactiviteiten voor kinderen, jongeren en volwassen.

De IJsbaan heeft het initiatief genomen om zowel Oekraïners als Nederlanders een fijne avond op het ijs te bezorgen. Daarnaast sponsort de organisatie hiermee een goed doel in Oekraïne. Een groot deel van de opbrengst van de avond gaat naar MedHelpDnipro, de vrijwilligersorganisatie die onder andere medische apparatuur regelt voor ziekenhuizen en artsen in de stad Dnipro.

Het initiatief is een samenwerking tussen IJsbaan Haarlem, Jan van der Hoorn Schaatssport, schaatsschool Kras Sport, Maartens Café-Restaurant en Haarlem4Ukraine. Met elkaar hebben zij een programma bedacht van onder andere: vrij schaatsen, curling, schaatsles voor kinderen, (silent) discoschaatsen, spelletjes op het middenterrein, schaatsles voor volwassenen en een marathon van 100 ronden. Voor sommige activiteiten is inschrijven verplicht via de website van de IJsbaan www.ijsbaanhaarlem.nl.

Gereduceerde toegangsprijs
Voor Skate 4 Ukraine is de toegangsprijs tot de IJsbaan gereduceerd. Op 25 maart kost een kaartje 5 euro (16 jaar en ouder) of 3,50 euro (t/m 15 jaar). De helft van de opbrengst gaat naar MedHelpDnipro voor de aanschaf van een patiënten monitor, een belangrijk medisch instrument voor artsen om eerste hulp buiten het ziekenhuis te verlenen. Extra donaties zijn welkom. Op de IJsbaan zal de mogelijkheid worden geboden om te doneren via een QR code.

Stichting Haarlem4Ukraine
Haarlem4Ukraine bestaat al sinds het uitbreken van de oorlog. In Haarlem helpt de stichting Oekraïners die naar Haarlem en omgeving gevlucht zijn. Behalve het geven van praktische hulp vindt de stichting het belangrijk dat de Oekraïners zich thuis gaan voelen in Haarlem. Daarom worden er activiteiten georganiseerd op het gebied van cultuur, ontspanning en sport. Haarlem4Ukraine is erg dankbaar voor het initiatief dat genomen is door IJsbaan Haarlem en haar partners. Wie niet komt schaatsen, maar wel wil doneren kan dat doen via de website www.haarlem4ukraine.nl.

Foto: Michiel Kersten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen