Groei&Bloei organiseert presentatie ‘Planten en dieren in en rond de vijver’

Foto: Wim Meijer Fotografie

HAARLEM – Groei&Bloei Zuid-Kennemerland organiseert donderdag 13 april de presentatie  ‘Planten en dieren in en rond de vijver’ door Frans van der Graaf

Over vijvers valt veel te vertellen. Deze lezing gaat niet over de aanleg van een vijver, ook niet over Koi-vijvers, want daarover kunt u op internet veel informatie vinden. Deze avond ligt de nadruk op de natuurlijke vijver met vissen, kikkers, salamanders en waterplanten én de problemen die zich hierbij voor kunnen doen.

Welke problemen komen we zoal tegen: troebel water, groen water, draadalgen; waterlelies die te groot worden, niet meer bloeien of boven komen drijven; onderwaterplanten die heel de vijver volgroeien of juist dood gaan; reigers, e.d. Alles heeft een oorzaak en voor alles is een oplossing. Maar, er zijn niet alleen maar problemen met de vijver, we kunnen er ook erg van genieten.

Je zal op je knieën en met je neus tegen het wateroppervlak moeten kijken om al het dierenleven onder water te kunnen zien. Makkelijker zichtbaar zijn de populaire planten in de vijver als waterlelie, dotterbloem, kattenstaart, snoekkruid en de prachtige zwanenbloem en natuurlijk de uiterst belangrijke zuurstofplanten. Bij het grotere dierenleven moet u niet alleen denken aan vissen, kikkers, salamanders en de insecten, maar ook reigers, egels, eenden en katten en hoe gaan we daar mee om. Verder zal Frans vertellen over het onderhoud van de vijver door de seizoenen heen.

Vragen zijn welkom, Frans vertelt graag aan de hand van uw vragen, zodat u straks een helder beeld over de vijver en haar bewoners krijgt.

Deze lezing is zowel leerzaam voor degenen die een vijver willen beginnen als voor hen die al een vijver hebben.

  • Locatie: Kerk van de Nazarener Haarlem, Zijlweg 218, hoek Westelijke Randweg (N208). Achter de kerk is voldoende parkeergelegenheid.
  • Aanvang: 20:00 uur, zaal open 19:30 uur.
  • Entree: gratis.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen