Meest bloemrijke week in de Bollenstreek van start

Foto: Wim Meijer Fotografie

BOLLENSTREEK / HAARLEM – De week van het Bloemencorso  met opbouwdagen, Avondcorso, het grote Bloemencorso op zaterdag 22 april, praalwagens kijken in centrum Haarlem op zondag 23 april, en niet te vergeten: weer volop genieten van en in Keukenhof dat komende week de top van de bloei gaat bereiken.

Een week vol bloemen: dat geldt de komende week voor de hele Bollenstreek, en voor Noordwijk en Haarlem in het bijzonder. Woensdag 19 april begint ’t met de opbouwdagen in Sassenheim, vrijdagavond het Avondcorso in Noordwijkerhout, gevolgd door het grote corso op zaterdag 22 april.  En op zondag  kunnen alle 16 praalwagens en 40 andere bloemrijke auto’s worden bezichtigd in Haarlem.

Officiële aftrap van de activiteiten rond het Bloemencorso afgelopen week in Keukenhof met de overhandiging van het eerste programmaboekje van het corso door corsovoorzitter Willem Heemskerk aan Keukenhofdirecteur Jeroen Duyster.

Dit jaar kent een Bloemencorso een aantal aanpassingen. Zo is er dit jaar geen centraal thema en ook geen centraal ontwerpteam. Dat betekent dat iedere ‘adoptant’ van een praalwagen vrij is om een eigen onderwerp te kiezen en te werken met een eigen arrangeur en stekersgroep.

Hieronder alvast een overzicht van de ontwerpen van de praalwagens die dit jaar deelnemen: 

Niet zichtbaar maar wel anders is dat er bij dit nieuwe corso meer focus is op duurzaamheid. Zo wordt er op een van de praalwagens bij wijze van proef gebruik gemaakt van mycelium  platen in plaats van foam om de bloemen in te steken. Mycellium is een compostbaar materiaal gemaakt van paddenstoelen.
Een ander duurzaam initiatief is het gebruik maken van een EcarPOWER batterij op wielen achter de praalwagen Lisse 825 jaar om volledig electrisch van Noordwijk naar Haarlem te rijden.  En verder wordt tijdens het Avondcorso in Noordwijkerhout volledig gebruikgemaakt van Ledverlichting.

Hoe staan de bloemen ervoor?
Wat wel nodig is voor het Bloemencorso: een zee van bloemen om al die wagens op te vullen. Wat hyacinten en narcissen betreft zal dat geen probleem zijn. Die zijn er genoeg. Maar door het vrij koude voorjaar wordt ’t spannend of er genoeg tulpen zijn, want op de velden zijn die nog niet zover als in Keukenhof.

Keukenhof staat er in de week voorafgaand aan het Bloemencorso er in ieder geval prima bij, zoals bijgaande fotoserie laat zien, al is de verwachting dat de echte top van de bloei nog wel een weekje op zich laat wachten. Qua beeld houd u dat bloemencorso nog van ons tegoed. Maar KLIK HIER en geniet alvast van een inkijkje in het voormalige kruidentuintje van Jacoba van Beieren, waarvan hieronder ook alvast enkele foto’s:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen