Reünie College Hageveld: de koepel bestaat 100 jaar!

Foto: Wim Meijer Fotografie

HEEMSTEDE – Op zaterdag 1 juli vieren oud-Hagevelders dat het imposante gebouw van Hageveld 100 jaar bestaat. Net als in 2017, toen het 200 jarige bestaan van Atheneum College Hageveld in aanwezigheid van ruim 1200 reünisten werd gevierd, pakt de reünistenstichting weer groot uit. Reünisten van alle jaarlagen zijn uitgenodigd om vrienden en kennissen van vroeger te komen ontmoeten.

100 jaar geleden verhuisde het Seminarium Hageveld van Voorhout naar Heemstede, waar het zijn intrek nam in het door Jan Stuyt ontworpen gebouw. In de afgelopen 100 jaar heeft het gebouw meerdere veranderingen ondergaan. Zo werd de kapel omgebouwd tot aula en werd het gebouw gesplitst in een deel met koopappartementen aan de voorkant en een deel voor de school aan de achterkant.

Deze zomer organiseren College Hageveld en de reünistenstichting een groot opgezette reünie ter viering van het behalen van de bijzondere mijlpaal. Hoewel bijna iedere vijf jaar een reünie wordt georganiseerd, is de verwachting dat de aankomende reünie extra goed bezocht zal worden. De reünie vindt plaats op het schoolterrein van Hageveld in aanwezigheid van live muziek en loopt na het walking dinner over in een schoolfeest voor huidige leerlingen én oud-leerlingen van Hageveld.

Zoals bezoekers van de vorige reünies gewend zijn, is het mogelijk om oude fotoboeken in te zien, jaarboeken op te halen en een rondje door het schoolgebouw te lopen.

De inschrijving is inmiddels geopend via de website van de Stichting Reünisten Hageveld (SRH: www.srhageveld.nl). Leden van de SRH en huidige medewerkers van Hageveld hoeven geen toegangsprijs te betalen maar worden verzocht om zich van tevoren aan te melden. Oud-Hagevelders die zich nog niet bij de SRH hebben aangesloten zijn ook van harte welkom en betalen EUR 17,50 voor de entree. Iedereen krijgt bij binnenkomst een aantal consumptiemunten om stuk te slaan bij de bar, tappunten of verschillende foodtrucks.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen