Internationale studenten brengen hun visie op de toekomst in beeld met zelfportretten

Ali uit Iran
Ali uit Iran
Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Tien studenten van Haarlem Campus presenteren zichzelf op een ludieke manier. Met portretten en citaten schrijven de internationale studenten een brief aan hun toekomstige zelf. “Het is een kans om hun verhaal te vertellen en uit te leggen waar de dromen en ambities vandaan komen die zij op basis van ervaringen uit het verleden en de verhalen uit hun land bij zich dragen,’’ vertelt Richelle initiatiefnemer en student aan Haarlem Campus.

Deze expositie, ‘Dear Future’, start op vrijdag 9 juni 17.00 uur in de Koepel en duurt één week.
Bij aankomst in de centrale hal, zullen de portretten direct te zien zijn. “Het is een cadeau van de studenten aan de inwoners van Haarlem, om inzicht te geven in hun leven als student,’’ aldus Richelle.

Kijk op de toekomst
De ‘Dear Future’-expositie bestaat uit een verzameling van tien foto’s en citaten van jongeren die van over de hele wereld naar Haarlem zijn gekomen om te studeren. Zo komt Solomon uit Nigeria, Jennifer uit Sri Lanka, Jacky uit China en Ali uit Iran. Ondanks hun diverse achtergronden en culturen leren ze in Haarlem samen te studeren, te werken en te leven. De studenten worden op groot formaat in beeld gebracht, waarbij ze hun kijk op de toekomst delen.

Portretten
Solomon, een Nigeriaanse student, fungeert als mentor voor zijn medestudenten. Jennifer, een studente Digital Transformation Management, deelt de quote: “Helaas soms breken dingen niet, ze verpulveren. Maar wanneer je het licht binnenlaat, zal het verpulverde glas schitteren.” Jacky uit China, ook een Digital Transformation Management student, zegt: “De huidige inspanningen zijn voor een beter leven in de toekomst.” Ali uit Iran, een Business Psychology student, benadrukt: “Dromen blijven dromen als je geen actie onderneemt.” Bij een aantal foto’s is een klein kaartje met een QR-code te vinden, waarmee bezoekers dieper kunnen duiken in het leven van elke student. Door simpelweg de QR-code te scannen, worden details onthuld over hun achtergrond, studie, leeftijd, interesses en toekomstplannen, waardoor een rijkere en meer persoonlijke ervaring wordt geboden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen