Gastvrouw en coördinator Sheila Bijtenhoorn: Inloophuis Kennemerland zoekt Gastvrouwen en Gastheren

Inloophuis Kennemerland, een centrum voor leven met- en na kanker zoekt Gastvrouwen en Gastheren, in eerste instantie voor Heemskerk en voor Haarlem Schalkwijk. In Santpoort Noord, de lokatie die het langst bestaat, is de bezetting op dit moment toereikend, maar u kunt zich natuurlijk aanmelden.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Behalve de oproep voor Gastvrouwen en Gastheren wordt ook een oproep gedaan bestemd voor jonge mensen, die getroffen zijn door kanker. (zie en beluister openingsfilmpje) 

Het Inloophuis Kennemerland werd 11 jaar geleden voor het eerst gestart in Santpoort Noord op het adres Wulferderlaan 51.  Het Inloophuis is bestemd voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kanker, dus patiënten en hun familie, hun vrienden en natuurlijk ook mantelzorgers. (hieronder de smaakvol ingerichte huiskamer lokatie Santpoort) Er is koffie en thee en de kaarsjes branden. Coördinator Sheila Bijtenhoorn (lokatie Heemskerk) geeft in het openingsfilmpje uitgebreid informatie over het Inloophuis Kennemerland, over de diverse lokaties, over de activiteiten en alles wat verder relevant is om te weten. Gastvrouwen en/of gastheren zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor het Inloophuis. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de gasten, zij zijn het luisterend oor en zorgen bijvoorbeeld dat de ruimtes klaar gemaakt worden voor de diverse activiteiten. Een voorbeeld daarvan is creatief bezig zijn en daarvoor zijn de kamers in het Inloophuis ook doelmatig- en gezellig ingericht (foto’s hieronder) Begeleiding Gastvrouwen en Gastheren

De gastvrouwen en/of gastheren worden begeleid door de coördinator van de betreffende locatie. Alle vrijwilligers krijgen een intake-gesprek en zijn verplicht om een 3-daagse training te volgen. Dat zijn sowieso erg leuke dagen! Ben, of ken jij iemand die gastvrouw/gastheer zou willen zijn? Dan maakt het Inloophuis Kennemerland graag snel kennis met je. Ben je nieuwsgierig of wil je meer informatie?

Bel voor Haarlem Schalkwijk op dinsdag of donderdag naar Manon Boom 023-8885368 (coördinator). Voor Santpoort bel of app je op dinsdag, woensdag of donderdag met Barbara van der Weiden naar 06-18745795 (coördinator) en voor de locatie Heemskerk kun je op dinsdag en woensdag contact opnemen met Sheila Bijtenhoorn, 0624519839 (coördinator).

Mailen kan ook! Doe dat naar: [email protected]

Klik HIER voor de website van Inloophuis Kennemerland.nl

FACEBOOK pagina INLOOPHUIS KENNEMERLAND

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen