Kenaupark is ‘Proefpark’ t/m zondag 3 september 2023

Foto: Charles Duijff

Wie iets van de nazomer wil proeven brengt een bezoek aan het Haarlemse Kenaupark, een bezoek aan de dochter van Kenau Simonsdochter Hasselaar. Zij had iets van doen met het beleg van Haarlem in 1572.

Tekst en foto’s Charles Duijff, film John van der Wal (023TVonline)

Op de luchtfoto ziet u rechts boven de spoorlijn de witte huizenrij en daarvoor het Kenaupark, tot en met zondag 3 september een ‘Proefpark’ Het beleg waarbij Kenau Simons Hasselaar betrokken was had overigens niets van doen met rijk ‘belegd’ brood, culinaire heerlijkheden of lekkere drankjes. Ook niet met muziek trouwens. Waarom het beroemde Kenaupark in Haarlem haar naam kreeg, daarvoor moet u zelf de geschiedenisboeken maar eens raadplegen.

Nu levert een bezoek aan het Kenaupark u veel gezelligheid, een nazomers gevoel en veel, zeer veel culinaire heerlijkheden op. De titel Proefpark zegt het eigenlijk al, geen uitgebreide gerechten maar proeverijen waarvan de kosten liggen tussen de € 5,00 en € 15,00…. Nieuwsgierig? Breng snel even een bezoek aan de website van het proefpark (link onderaan dit artikel)

De redactie van Haarlem.nieuws.nl maakte wat foto’s van zaterdag en John van der Wal van 023TVonline maakte vrijdag een filmimpressie (zie eveneens verderop)FILM 023TVonline



KLIK HIER voor de website PROEFPARK

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen