Schalkwijk aan Zee de gezelligste ‘evenementen-Molen’ aan de plas…..

Zondag 3 september 2023 begon rond 12:00 uur één van de gezelligste- en veelzijdigste evenementen in Haarlem, met diverse bands, met suppers die de Molenplas op gingen, met burgemeester Jos Wienen die zich zeer thuis voelt in Schalkwijk, met vele culinaire kraampjes en natuurlijk allerlei activiteiten voor kinderen!

Tekst en foto’s Charles Duijff, Film John van der Wal (Youtube 023TVonline) en Charles Duijff. (Klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting) U mag de foto’s vrij gebruiken…..liefst met naamsvermelding Charles Duijff

Wanneer je als journalist een artikel in elkaar wilde ‘knutselen’ over het festival Schalkwijk aan Zee 2023, kon je met droge voeten aan de jeugd om hulp vragen, want er werd op het festivalterrein volop geknutseld! (klik op onderstaande afbeeldingen voor uitvergroting) Boven de laatste foto in dit artikel treft u een link naar het foto-album met ålle foto’s van 3 september. (Bekijk ook het openingsfilmpje)Ook het Frans Halsmuseum was vertegenwoordigd. Daar konden talentvolle kunstenaars zich wagen aan een creatie van de ‘Dagwacht’, of gewoon laten zien hoe goed ze konden tekenen. Dat was voor onderstaande jeugdige dame nauwelijks een uitdaging….Burgemeester Jos Wienen is wellicht de grootste Haarlemse geschiedenisfan ooit. Hij poseerde met enkele bezoekers, die tot de liefste categorie mensen uit de samenleving behoren, voor een doek van Frans Hals en zo schreef de burgervader geschiedenis met wellicht het poseren voor één van de gezelligste foto’s ooit uit zijn collectie…….Ik schreef het al eerder, bezoekers konden volop genieten van muziek. Er waren singersongwriters, er was een blue gras band afkomstig van Waddeneiland Texel, er was muziek uit -ik noem het maar even een Arabische land- het publiek kon ‘rocken’ of volledig naar de Filistijnen gaan (Niet letterlijk, dat laatste) (Hieronder de Haarlemse band ‘De Filistijnen’)Filmer John van der Wal, die het Youtube-kanaal 023TVonline beheert, maakte een representatieve impressie…(zie hieronder)

Als vanzelfsprekend was er aandacht voor het klimaat…..Supmission vraagt nog altijd vrijwilligers die helpen de Haarlemse wateren schoon te houden….3 september kreeg de organisatie volop steun van de weergoden en van de jeugdOok de NS was vertegenwoordigd….. ‘Come on babe…doe The Locomotion’ De spoorwegen hebben ook altijd ‘WATTman’De dienstregeling verliep hier zonder problemen trouwens. PRORAIL ook PRO luchtbanden… Hieronder een aantal afbeeldingen in willekeurige volgorde. Nogmaals boven de laatste foto een link naar het hele fotoalbum.  
KLIK HIER voor het volledige foto-album

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen