Feestelijk ontmoetingsfestival ‘Haarlem Ontmoet’ tijdens week tegen Eenzaamheid

Foto:

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid organiseerde de coalitie Haarlem Ontmoet in samenwerking met Sint Jacob op woensdag 4 oktober 2023 in Haarlem het Ontmoetingsfestival. Het werd een middag met muziek, dans, heerlijke hapjes, kinderactiviteiten, kraampjes en meer.

Tekst en foto’s Charles Duijff, film John van der Wal (Youtube 023TVonline)

Dankzij de inzet van vele buurtbewoners, vrijwilligers en verschillende Haarlemse organisaties werd het een succesvolle middag. De feestelijke ontmoetingen vonden voor het grootste deel plaats op de Floris van Adrichemlaan, in Woonzorgcentrum Schalkweide – Sint Jacob, het Wijkcentrum De Ringvaart, Ontmoetingscentrum Schalkwijk DIVERS, en bij Stichting Somaliërs Haarlem & omgeving.

Ik maakte voor de redactie Haarlem.nieuws.nl een fotoimpressie en filmer John van der Wall maakte een filmpje (zie verderop). Hieronder dames van het Vrijwilligerscentrum Haarlem in wijkcentrum ‘De Ringvaart’ In Schalkweide werd ook BINGO gespeeld. De dame rechts incasseert een prijs! In Woonzorgcentrum Schalkweide trad ondermeer ‘De Buurtband’ op Er werd volop gedanst

  Wat dansen betreft was er ook dans uit India Voor de liefhebbers van poffertjes werd de hele middag volop gebakken In Woonzorgcentrum Schalkweide startte de middag met een drumfestijn  Een muzikaal duo speelde op diverse lokaties bekend Hollands repertoire op de ’trekharmonica’  Verschil met een accordeon is dat bij het in- en uit trekken van de balg bij een trefharmonica twee verschillende noten (tonen) ontstaan, terwijl bij een accordeon 1 toon te horen blijft bij in- en uittrekken van de balg.

Hieronder het filmpje van John van der Wal 023TVonline

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen