Kunstlijn-expositie in FLUOR-gebouw: kunstenaars toveren kraakpand om tot inspirerende pop-up gallery

Foto: Aangeleverd

HAARLEM – De kunstenaars in het voormalige FLUOR-gebouw aan de Schipholweg hebben een verrassende pop-up gallery gebouwd in de oude kelder. De komende twee Kunstlijn-weekenden is er werk te zien van meer dan tien kunstenaars, in deze verborgen parel op fietsafstand van de binnenstad.

Tekenaar Emma van Drongelen en illustrator Rogier Cornelisse zijn de initiatiefnemers van galerie FLUOR, zoals ze de expositieplek hebben gedoopt. Veel Haarlemmers kennen het markante gebouw van keukenmerk Bruynzeel, dat hier jarenlang een showroom had.

Van Drongelen vertelt: “Het leek ons spannend om de diversiteit van de kunstenaars die het gebouw rijk is bij elkaar te brengen in een groepsexpositie, om te laten zien wat er in de stad leeft. De fietsenkelder van het gebouw stond nog leeg. Toen we die gingen schoonmaken en schilderen ontstond er tot onze eigen verbazing een fantastische lichte ruimte met een ruige, urban sfeer waar al onze kunst prachtig tot zijn recht komt. Je waant je echt even in een industriële gallery in een grote wereldstad.”

Wie de komende weekenden het gebouw aan het Spaarne binnenloopt (locatie L7 in de Kunstlijn-krant), wordt via de entree direct naar beneden geleid. Het hele souterrain wordt gebruikt als ‘underground’ tentoonstellingsruimte: diverse ateliers zijn open en de gang naar de pop-up gallery in de fietsenkelder hangt ook vol met kunst.

Zo kom je bijvoorbeeld de monumentale potloodtekeningen van Emma van Drongelen tegen, loop je het atelier van Rogier Cornelisse en zijn DAGVOGELS binnen en ontdek je de collages van Jacqueline Bieze. Ook is er een gezamenlijke installatie te zien van tekeningen van Cornelisse en van Drongelen: Birds&Trees&Trees&Birds, die speciaal gemaakt is bij het thema ‘Liefde’ van de Kunstlijn.

Galerie FLUOR is een plek die je niet mag missen deze Kunstlijn 2023!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen