Tijdelijk brugdek Schipholbrug op z’n plek, A9 nog tot maandag gedeeltelijk dicht

Foto:

HAARLEMMERMEER – Het duurt nog even voor er auto’s overheen mogen, maar het tijdelijk brugdek van de Schipholbrug (A9) ligt sinds gistermiddag op z’n plek. Op wat vertraging na, is de megaklus voor zover bekend zonder grote problemen geklaard.

(bronnen: Intervisual Studio / NH )

Het tijdelijke brugdek biedt Rijkswaterstaat en aannemer Veenix de gelegenheid om de andere twee brugdekken te vervangen, zonder dat de snelweg langdurig op slot hoeft. De vervanging is nodig omdat de A9, waar de Schipholbrug deel van uitmaakt, wordt verbreed naar vier rijstroken per rijrichting én een wisselstrook.

Vanwege de werkzaamheden is de A9 de afgelopen tijd geregeld geheel of gedeeltelijk afgesloten geweest. Dat is ook dit weekend het geval: tot en met maandagochtend 5.00 uur is de snelweg dicht voor doorgaand verkeer vanaf knooppunt Badhoevedorp tot aan knooppunt Holendrecht. Voor doorgaand verkeer vanaf knooppunt Holendrecht is de snelweg wél gewoon toegankelijk.

Ook lokaal verkeer kan gebruik maken van de snelweg. De opritten Amstelveen-Stadshart (5) en Ouderkerk aan de Amstel (4), richting Utrecht/Almere, zijn het hele weekend open.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen