Unieke duo-expositie Haarlemse kunstenaars in Jansstraat 33

Foto: Charles Duijff

Zaterdag 6 januari startte een bijzondere expositie in de Haarlemse Jansstraat 33. Acht weken lang laten beeldend kunstenaar Marleen Dalhuijsen en autonoom fotograaf Sabina van Gils hun werk zien.

Tekst, foto’s en film Charles Duijff

Beide Haarlemse kunstenaars werkten afgelopen november voor het eerst samen tijdens Kunstlijn Haarlem. Dat werd een samenwerking die smaakte naar meer en leidde tot deze unieke duo-expositie.

Hierboven Kunstenaars-duo Marleen Dalhuijsen (L) en Sabina van Gils

De kunstenaars vertellen in onderstaand filmpje over hun onderlinge kennismaking en activiteiten.

Marleen Dalhuijsen

Marleen Dalhuijsen is beeldend kunstenaar. Zij onderzoekt het thema transformatie. De transformaties die plaatsvinden in haar eigen leven, maar ook de transformaties die zij ontdekt en inzet bij het gebruik van verschillende maakprocessen. Fotografische beelden, experimenten en onderzoek vormen de basis voor elk beeld dat uiteindelijk zijn eigen unieke vorm krijgt. De overgang tussen twee fases, en dan speciaal het moment waarop de transformatie plaatsvindt, vindt zij het meest interessant.

Marleen is in 2023 geselecteerd als Fresh Eyes Talent van GUP Magazine. Werk van Marleen was eerder onder meer te zien tijdens Art The Hague, in de Vishal Haarlem en tijdens Kunstlijn Haarlem. Ook exposeerde zij vorig jaar zomer in KV02 in Den Haag. Dit deed zij met haar collega’s van het kunstcollectief The Land Behind The Mirror.

Sabina van Gils

Sabina van Gils is autonoom fotograaf. In haar foto’s zoekt ze naar een wereld die je zonder de beelden niet zou zien. Ze plaatst objecten, mensen, dieren en landschappen in een nieuw licht, zodat er ruimte ontstaat tussen wat we weten en wat we zien. De beelden suggereren een andere wereld en laten de kijker nadenken over wat voor wereld dat zou kunnen zijn. Haar foto’s vertellen verhalen. De ene keer put ze uit eigen ervaringen, de andere keer vormen ze nieuwe sprookjes en dan horen er ook teksten bij. Maar of het nu echt is of verzonnen, in haar foto’s kan van alles gebeuren. Als een droom met een eigen logica.

Het werk van Sabina was eerder te zien tijdens Kunstlijn Haarlem en in de Vishal in Haarlem. Ook exposeerde zij onder andere tijdens de Affordable Art Fair in Amsterdam, in Galerie Année in Haarlem, tijdens Buy my Darlings in Amsterdam en in de Vissershallen in IJmuiden.

Beide kunstenaars zijn in december 2022 afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam. Voor meer informatie over (het werk van) Marleen en Sabina raadpleeg hun websites www.marleendalhuijsen.com en/of www.sabinavangils.nl.

Locatie: Jansstraat 33 Haarlem. Duur expositie: t/m donderdag 29 februari
Vaste openingsdagen vrijdag tussen 10 en 13 uur
woensdag tussen 19.30 en 21.30 uur
zaterdag 13 januari van 13 uur tot 16 uur
zaterdag 27 januari van 10 tot 13 uur
zaterdag 10 februari van 14 uur tot 16 uur
of
raadpleeg websites www.marleendalhuijsen.com en/of www.sabinavangils.nl.

Hieronder enkele afbeeldingen van enkele gasten tijdens de feestelijke officiële opening zaterdag 6 januari 2024Onderstaande jongedames zorgden bij de opening van de expositie o.a. voor een heerlijk glas champagne voor de genodigden…….

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen