Zandvoorts Museum toont unieke speelgoedtentoonstelling voor jong en oud

Tot en met 25 februari 2024 is in het Zandvoorts Museum een unieke speelgoedtentoonstelling te zien voor jong en oud. Veel mensen uit Zandvoort en de regio tonen bijzonder speelgoed met een verhaal en soms wel meer dan 100 jaar oud!

Wat is er te zien?

In de presentatie een enorme variatie aan speelgoed. Denk aan de houten puzzels, de teddyberen en de treinen van lang geleden. Maar ook aankleedpoppen met kleertjes, barbies en dinky toys.Er is ondermeer een ruimte met een opstelling van My little pony met zoet gekleurde huisjes. Een nostalgische circustent van Playmobil met clowns, hoepels en piepkleine hondjes. Er worden stillevens gemaakt van het prachtige speelgoed. Er is zoveel te zien! Kom kijken en loop door de magische ruimtes heen met kinderen en kleinkinderen.

De kleintjes kunnen ook naar het Kees de Muis speelhuis op zolder. Er is ook een ruimte beneden, waar ze lekker met lego kunnen bouwen. Leuk om te doen: de wonderdeurtjes speurtocht, waarin je spelenderwijs kennis opdoet van typisch Zandvoortse feiten. Ook zijn er tijdens de krokusvakantie speciale middagen met poppenkast en voorlees verhalen.Kom fijn naar het museum om te genieten van ‘Ons speelgoed’. Tot slot de slagzin van Lego: “je verbeelding is de enige beperking”.

Ook leuk om te doen; een speurtocht met piepkleine wonderdeurtjes.

We tonen nostalgische beelden van spelen in Zandvoort en een presentatie van de Fotokring Zandvoort.

De ruimte boven wordt ingericht met objecten uit de vaste collectie van het Zandvoorts Museum.

Nogmaals: Een tentoonstelling voor jong en oud. We zijn toch nooit uitgespeeld?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen