Haarlem4Ukraine houdt inzameling spullen en donaties voor Oekraïense soldaten

Foto: Anna Menzelintseva

HAARLEM e.o. – De winter in Oekraïne is ijskoud. Soldaten aan het front kunnen alle steun gebruiken om de kou te trotseren als zij vechten voor hun vaderland en vrijheid in de Westerse wereld. In Haarlem bieden vrijwilligers van Haarlem4Ukraine de mogelijkheid om te helpen.

Op woensdag 17 januari kunnen spullen gebracht worden naar de Nazarener kerk aan de Randweg. Op donderdag 18 januari is er een inzameling in het Badhuis in de Leidse buurt. Ook financiële donaties zijn mogelijk.

Van warme broeken tot winterslaapzakken
Op de verlanglijst van soldaten staan diverse spullen. Hier volgt een opsomming van spullen die gebracht mogen worden: warme broeken (bij voorkeur skibroeken), thermosflessen, thermosbekers en warme winterslaapzakken. Dit alles nieuw of gebruikt. Ook brieven, tekeningen en ansichtkaarten worden zeer op prijs gesteld.

Vanuit Haarlem via Dnipro naar het front
De spullen worden na een korte opslag in de Nazarener kerk spoedig verzonden naar Dnipro. Vanuit deze stad die dicht bij de frontlinie is gelegen, zorgen vrijwilligers voor transport en distributie aan de soldaten. Haarlem4Ukraine heeft al sinds het uitbreken van de oorlog veel contact met Dnipro.

  • Waar inleveren en hoe te doneren?
  • Woensdag 17 januari tussen 9.00 en 11.00 uur, container bij Nazarener Kerk, Zijlweg 218 Haarlem (contactpersoon Darya 06-53430813)
  • Donderdag 18 januari tussen 11.00 en 13.00 uur, Badhuis Leidse buurt, Leidseplein 49 Haarlem (contactpersoon Ulyana 06-19261258)
  • Doneren kan via de website www.haarlem4ukraine.nl.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen