Giri verslaat ook Dommaraju en gaat nu alleen aan de leiding in Wijk aan Zee

Foto: Lennart Ootes

WIJK AAN ZEE – Anish Giri gaat bij Tata Steel Chess na vier ronden alleen aan de leiding. De Nederlandse titelverdediger was te sterk voor de Indiër Gukesh Dommaraju en behaalde daarmee zijn derde zege.

(bron: ANP / Nieuws.nl)

Giri deelde tot dinsdag de leiding met Alireza Firouzja. De 20-jarige nummer 6 van de wereld uit Iran, die nu onder de Franse vlag speelt, kwam remise overeen met de Oezbeek Nodirbek Abdoesattorov. Giri heeft nu 3,5 punten en Firouzja 3.

Max Warmerdam speelde remise tegen Ju Wenjun, de enige vrouw in het veld van de masters. Oud-toernooiwinnaar Jorden van Foreest moest zich tegen Vidit Gujrathi uit India ook tevreden stellen met remise. Warmerdam neemt na vier ronden de negende plek in met 2 punten. Van Foreest is voorlopig elfde met 1,5 punt.

Jorden van Foreest in zijn in remise geëindigde partij tegen Vidit Gujra (foto: Jurriaan Hoefsmit)

Traditioneel partijtje voetbal
Woensdag 17 januari is voor de grootmeesters de eerste rustdag van het toernooi, hoewel niet voor iedereen. Een aantal schaakgrootmeesters uit de Masters en Challengers van het Tata Steel Chess Tournament zijn dan te vinden in het 711-stadion voor een traditioneel vriendschappelijk potje voetbal met spelers uit zowel de mannen- als de vrouwenselectie van Telstar.

Na de warming-up zal de wedstrijd om 15.00 uur beginnen. Toeschouwers kunnen gratis plaatsnemen op de hoofdtribune. Het spel duurt 2x 30 minuten.

Kinderenspelen schaaksimultaan tegen Hans Böhm, Jop Delemarre en Stefan Kuipers
De voetbalwedstrijd is niet het enige dat woensdagmiddag op het programma staat bij Telstar. Ongeveer 100 kinderen van basisscholen en schaakclubs uit de regio gaan dezelfde middag vanaf 15.15 uur simultaan schaken tegen schaakprofessionals Hans Böhm, Jop Delemarre en Stefan Kuipers. in het stadium.

Hieronder de stand bij de Masters na 4 speelrondes:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen